ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα 5 οφέλη που έχει για την υγεία το μηλόξυδο

Αυτά είναι τα 5 οφέλη που έχει για την υγεία το μηλόξυδο

Το μηλόξυδο έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, με κύριο τη φροντίδα της επιδερμίδας και συγκεκριμένα την αντιμετώπιση της ακμής, της πιτυρίδας και των ηλιακών εγκαυμάτων.

Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της χαλίτωσης, δηλαδή την απόπνοια δυσάρεστης οσμής κατά την αναπνοή.

Αρκεί να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε 1/3 του φλιτζανιού νερό και να κάνετε γαργάρες επί 20 δευτερόλεπτα.

Η κατανάλωση μηλόξυδου το πρωί όμως, έχει και άλλα οφέλη για την υγεία.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Βελτιώνει την πέψη: Λίγο μηλόξυδο το πρωί εξισορροπεί το pH του στομάχου, διευκολύνοντας την πέψη των τροφών. Παράλληλα, μειώνει το φούσκωμα και προλαμβάνει την παλινδρόμηση οξέων ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης πέψης.

Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου: Μελέτη του Πανεπιστημίου του Αριζόνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδου μαζί με κάποιο σνακ είχαν μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συγκριτικά με όσους έπιναν σκέτο νερό με το αντίστοιχο φαγητό.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Λόγω της οξύτητάς του, το μηλόξυδο καταστρέφει τα βακτήρια που εισέρχονται στο σώμα πριν προκαλέσουν κρυολόγημα ή βήχα.

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας: Έχει αλκαλικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν το σώμα να αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας με αποτέλεσμα να είστε πιο δραστήριοι.

Αποτοξινώνει: Μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο το πρωί βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, καθώς απομακρύνει τοξίνες και άλλες ανθυγιεινές ουσίες που συγκεντρώνονται στο σώμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.