Το Ιράν απέδειξε πολλά σε αυτόν τον πόλεμο...

Στην κυβερνητική γραμμή ο Ν.Τζανάκης: «Η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί τους ανεμβολίαστους»

Στην κυβερνητική γραμμή ο Ν.Τζανάκης: «Η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί τους ανεμβολίαστους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νικόλαος Τζανάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του εκτίμησε πως είναι η μετάλλαξη Δέλτα είναι απειλητική, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς της.

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού είναι απειλητική, ωστόσο δεν πρέπει να μας πανικοβάλει, επισήμανε συγκεκριμένα ο κ. Τζανάκης.

«Όπως την βρετανική μετάλλαξη, έτσι κι αυτήν θα την αντιμετωπίσουμε» σημείωσε.

«Κάποιος που εμολύνετο με το πρώτο στέλεχος μόλυνε δύο άτομα, ενώ με αυτή τη μετάλλαξη θα μολύνει τέσσερα». Επίσης, είπε ότι η εν λόγω μετάλλαξη έχει καταφέρει να «ξεκλειδώσει» το ανοσοποιητικό σύστημα νέων ατόμων και παιδιών με συνέπεια να προσβάλει τις πολύ νεαρές ηλικίες. Πρόσθεσε δε, ότι διπλασιάζεται ο αριθμός των ατόμων που εισάγονται στο νοσοκομείο με σοβαρή νόσο.

Για την αντιμετώπισή της από τα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer, υπογράμμισε ότι ειδικά τη βαριά νόσο και τη διασωλήνωση την αντιμετωπίζουν σχεδόν 100%, ενώ αντιμετωπίζουν και τη διαδικασία αποφυγής της μόλυνσης, με λίγο χαμηλότερα ποσοστά απ’ ότι με το πρωτογενές στέλεχος.

Σε ότι αφορά αυτά της Moderna και της Johnson & Johnson, ο καθηγητής γνωστοποίησε ότι τα αποτελέσματα των σχετικών μελετών αναμένονται.

«Όσοι εμβολιάζονται, πρακτικά είναι προφυλαγμένοι. Όποιο κύμα ξεσπάσει εξαιτίας του στελέχους Δέλτα, αυτό θα αφορά βασικά σε ποσοστό 90-95% τους ανεμβολίαστους» επισήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανό κίνδυνο λόγω αφίξεων τουριστών από τη Βρετανία που αντιμετωπίζει έξαρση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ο κ. Τζανάκης είπε ότι οι Βρετανοί είναι σε μεγάλο βαθμό εμβολιασμένοι και άρα σχετικά ασφαλείς.

Αναφορικά με πιθανή σύνδεση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, στην Κρήτη, με την έλευση των βρετανών τουριστών, ο ίδιος είπε ότι από τα περίπου δέκα πέντε κρούσματα στην Κρήτη μόνο ένα απεδείχθη ότι αφορούσε Ρώσο τουρίστα.

Ενώ πρόσθεσε: «Τα υπόλοιπα αφορούσαν νεαρούς κάτω από 30 ετών, μεταξύ 18 και 25 ετών οι περισσότεροι, που φαίνονται να φέρουν αυτή τη μετάλλαξη. Δεν έχει βρεθεί ο “ασθενής μηδέν” ακόμα, αλλά μάλλον θα πρόκειται για κάποιον ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα, ήρθε στην Κρήτη και έφερε τον ιό στους υπόλοιπους».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.