ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Άνδρες ή γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από αυτοάνοσα νοσήματα και γιατί;

Ποιους απειλούν περισσότερο τα αυτοάνοσα νοσήματα;

Άνδρες ή γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από αυτοάνοσα νοσήματα και γιατί;

Ένα από τα προβλήματα που απασχολούν τους επιστήμονες είναι η αύξηση των αυτοάνοσων νοσημάτων στο δυτικό κόσμο, και λέμε δυτικό γιατί εκεί υπάρχει καταγραφή τους.

Η νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Trends in Genetics εξηγεί αυτή την αύξηση και δείχνει στατιστικά στοιχεία που θα πρέπει να μας ταρακουνήσουν.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Αριζόνας και δείχνει ότι οι γυναίκες παρουσιάζουν 8 φορές περισσότερο αυτοάνοσο νόσημα. Παράλληλα όμως θεραπεύονται πιο εύκολα ενώ εμφανίζουν πολύ λιγότερο καρκίνους μη σχετιζόμενου με το αναπαραγωγικό σύστημα, όπως το μελάνωμα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, του νεφρού και του πνεύμονα.

Η εξήγηση που δίνεται είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αφού συνδέει την εξέλιξη του ανθρώπου με το περιβάλλον στο οποίο ζει.

Το ανοσοποιητικό των γυναικών είχε φτιαχτεί για πολλές κυήσει και για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες με πολλά μικρόβια και παράσιτα. Όσο αυτά εξαφανίστηκαν το σώμα επιτίθεται στον ίδιο του τον οργανισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης στο σύγχρονο κόσμο ο άνθρωπος καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από παλιά με αποτέλεσμα να διατηρούνται μεγάλες ποσότητες ορμονών που οδηγεί σε ενεργοποίηση αυτοάνοσων νοσημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.