ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ανησυχία για την «γρίπη της καμήλας» μετά το Μουντιάλ – Μολύνθηκαν 3 Γάλλοι ποδοσφαιριστές – Πώς κολλούν οι ασθενείς

Επικρατεί πανικός στην ομάδα της Γαλλίας ενόψει του τελικού της Κυριακής

Ανησυχία για την «γρίπη της καμήλας» μετά το Μουντιάλ – Μολύνθηκαν 3 Γάλλοι ποδοσφαιριστές – Πώς κολλούν οι ασθενείς

Νέα απειλή για την παγκόσμια υγεία έχει προκαλέσει αναταραχή στις υγειονομικές Αρχές για όσους επιστρέφουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να φέρουν στις χώρες τους τη «γρίπη της καμήλας», μια λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) και είναι πιο θανατηφόρα από τον Covid-19.

Ήδη έχουν προσβληθεί από αυτή τη νόσο τρεις ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας της Γαλλίας.

Αυτή την στιγμή επικρατεί πανικός, μόλις μία ημέρα μετά τον θρίαμβο επί του Μαρόκου στο Μουντιάλ 2022, καθώς μετά τους Αντριέν Ραμπιό και Νταγιό Ουπαμεκανό, και ο Κίνγκλεϊ Κομάν έχει συμπτώματα ίωσης.

Αυτός ήταν μάλιστα και ο λόγος που οι δύο πρώτοι απουσίαζαν από τον ημιτελικό με το Μαρόκο.

Και οι δύο απομονώθηκαν όταν εμφάνισαν υψηλό πυρετό, αλλά φαίνεται ότι οι άνθρωποι των «τρικολόρ» δεν πρόλαβαν την εξάπλωση της ίωσης.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν επιβεβαίωσε πως και ο Κίνγκσλεϊ Κομάν έχει έντονα συμπτώματα, ενώ σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ υπάρχει ανησυχία μήπως έχουν προσβληθεί οι ποδοσφαιριστές από τη λεγόμενη «γρίπη της καμήλας».

Το πρόβλημα, όπως είπε ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός, ίσως οφείλεται στη χρήση των κλιματιστικών, που είναι συνεχής λόγω των θερμοκρασιών που επικρατούν στην Ντόχα.

Όπως είναι λογικό, υπάρχει μεγάλη ανησυχία εν όψει του τελικού με την Αργεντινή την προσεχή Κυριακή, ενώ ακόμα και με ελαφριά συμπτώματα οι παίκτες απομονώνονται για να περιοριστεί η διασπορά.
Υγειονομικοί παρακινούν τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με άτομα που έχουν αναπνευστικά συμπτώματα, βήχα και πυρετό.

Ο MERS εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία το 2012 και θεωρείται πιο θανατηφόρος από την COVID-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από το ένα τρίτο των ασθενών του πεθαίνει, σε σύγκριση με λιγότερο από το 4% των ασθεν’ων από Covid.

Οι ασθενείς μπορούν να κολλήσουν ύστερα από στενή επαφή με καμήλες ή από την κατανάλωση προϊόντων που προέρχονται από την καμήλα, π.χ. μη παστεριωμένο γάλα καμήλας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης οτι υπάρχει κίνδυνος «μετάδοσης από άτομο σε άτομο».

Οι προειδοποιήσεις έρχονται στον απόηχο της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων MERS σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία της UKHSA, 2.600 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα MERS-CoV και 935 συνδεόμενοι θάνατοι αναφέρθηκαν παγκοσμίως στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) από τον Απρίλιο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.