ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αυτά είναι τα τρία παράδοξα σημάδια που προειδοποιούν για πρόβλημα στην καρδιά

Μπορεί να μοιάζουν αθώα αλλά δεν είναι

Αυτά είναι τα τρία παράδοξα σημάδια που προειδοποιούν για πρόβλημα στην καρδιά

Παρά το γεγονός ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι πολύ συνηθισμένα, συχνά είναι δύσκολο να αναγνωριστούν τα σχετικά προειδοποιητικά συμπτώματα τα οποία μοιάζουν αθώα.

Επιστήμονες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν και κάποια παράδοξα σημάδια που μπορεί να φανερώνουν προβλήματα με την καρδιά.

1. Κακοσμία στόματος

Σύμφωνα με μελέτη οι περιοδοντικές παθήσεις, σύμπτωμα των οποίων είναι η κακοσμία του στόματος, προωθούν την εκδήλωση φλεγμονής. Η φλεγμονή με τη σειρά της συμβάλλει στην εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιοπάθειας.

2. Ρυτίδες στους λοβούς των αυτιών

Οι διαγώνιες πτυχώσεις στους λοβούς των αφτιών μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, δείχνει μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Το σύμπτωμα συνδέεται κυρίως με απόφραξη στις αρτηρίες.

3. Ζαλάδα από την αλλαγή θέσης

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ορθοστατικής υπότασης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ενόχληση διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, εάν όμως επιμένει για μερικά λεπτά  μπορεί να υποδεικνύει διαταραχή στην κυκλοφορία του αίματος, σύμφωνα με μελέτη. Τα άτομα που εκδηλώνουν αυτό το είδος ζαλάδας εκτιμάται ότι έχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αργότερα καρδιακή ανεπάρκεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.