ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε γιατί κοιμάστε χειρότερα το καλοκαίρι

Τι να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε

Δείτε γιατί κοιμάστε χειρότερα το καλοκαίρι

Μήπως έχετε παρατηρήσει, ότι η ικανότητά σας να κοιμάστε επηρεάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες; Αν ναι, σίγουρα δεν είστε οι μόνοι.

Το Mindbodygreen επισημαίνει μερικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να αισθανθείτε αϋπνία κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ύπνος: Γιατί κοιμάστε χειρότερα το καλοκαίρι

Το πρώτο είναι απλώς ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι πολύ ζεστή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός μας θερμαίνεται και στη συνέχεια κρυώνει τελικά όσο πλησιάζουμε στην ώρα του ύπνου.

Αυτό το φαινόμενο ψύξης μας επιτρέπει να νιώθουμε υπνηλία, οπότε όταν τα υπνοδωμάτιά μας είναι πολύ ζεστά, διακόπτεται αυτή τη φυσική διαδικασία.

Στην πραγματικότητα, η ιδανική θερμοκρασία για να βοηθήσουμε το σώμα μας να κοιμηθεί είναι περίπου 18 βαθμοί Κελσίου, σημειώνει το Mindbodygreen.

Το Mindbodygreen, όμως, επισημαίνει και ορισμένα πρόσθετα ζητήματα που σχετίζονται με το καλοκαίρι που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τον ύπνο.

Το πρώτο είναι η τάση μας να μένουμε έξω αργότερα το βράδυ για να απολαμβάνουμε τις μεγαλύτερες μέρες και τις πιο ζεστές θερμοκρασίες.

Αν το συνηθίσουμε αυτό, χάνουμε τον απαραίτητο χρόνο χαλάρωσης πριν από τον ύπνο που τείνουμε να έχουμε περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δυσκολεύοντας με τη σειρά μας να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε όταν πάμε για ύπνο.

Με παρόμοιο τρόπο, το εκτεταμένο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας επηρεάζει τον ύπνο μας ρίχνοντας το εσωτερικό μας ρολόι νύχτας-ημέρας.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ικανότητά σας να κοιμάστε και να παραμένετε κοιμισμένοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τι να κάνετε για έναν καλύτερο ύπνο το καλοκαίρι

Η πρώτη συμβουλή για έναν καλύτερο ύπνο το καλοκαίρι είναι να τοποθετήσετε έναν ανεμιστήρα ή μια μονάδα κλιματισμού στην κρεβατοκάμαρά σας για να το δροσίσετε, επισημαίνει το Mindbodygreen. Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, το να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο θα μπορούσε, επίσης, να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το σώμα σας για να σας αποκοιμίσει.

Η επιστήμονας συμπεριφοράς και κοινωνικής δικτύωσης Wendy Troxel εξηγεί στο Mindbodygreen, «Η θερμοκρασία του σώματός σας θα πέσει αφού βγείτε από το νερό, κάτι που μπορεί να διευκολύνει την έναρξη του ύπνου».

Θα πρέπει, επίσης, να σκεφτείτε να φοράτε ελαφριά υφάσματα που αναπνέουν για να κοιμάστε.

Για την καταπολέμηση των συνεπειών των μεγαλύτερων ημερών και του παρατεταμένου φωτός της ημέρας, το Mindbodygreen συνιστά να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι περίπου μία ώρα πριν τον συνήθη ύπνο σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό μπορεί να σας υπενθυμίσει να σβήσετε ή να χαμηλώσετε τα φώτα εσωτερικού χώρου και να επιλέξετε μια ήρεμη δραστηριότητα για να χαλαρώσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.