ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δηλώσεις-σοκ Α.Γραβάνη: «Αναγκαίες οι εικόνες στην Σανγκάη» – Τι μας φέρνουν από Σεπτέμβριο; (βίντεο)

«Σκληρές αλλά...» λέει ο «ειδικός Α.Γραβάνης

Δηλώσεις-σοκ Α.Γραβάνη: «Αναγκαίες οι εικόνες στην Σανγκάη» – Τι μας φέρνουν από Σεπτέμβριο; (βίντεο)

Τις εικόνες φρίκης που βλέπουμε από την Σανγκάη της Κίνας ορέγονται κάποιοι στην Ελλάδα, καθώς μετά τους Γιώργο Παυλάκη-Άρη Πορτοσάλτε που δήλωναν προσφάτως «βάστα Κίνα» και ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Αχιλλέας Γραβάνης, χαρακτήρισε «αναγκαίο» αυτό το σκληρό lockdown. 

Συγκεκριμένα ο Α.Γραβάνης μιλώντας σε εκπομπή είπε ότι οι εικόνες στην Σανγκάη είναι «σκληρές αλλά αναγκαίες», κάτι που προκαλεί πολλά ερωτήματα για το τι μπορεί να φέρουν στην Ελλάδα από Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι από Σεπτέμβρη θα υπάρξει επανεξέταση των μέτρων, την ίδια ώρα που υπάρχουν και φοβίες για μια νέα πανδημία που μπορεί να «χτυπήσει» την ανθρωπότητα.

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση από Σεπτέμβριο; Άγνωστο! Αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι αυτές οι ακραίες εικόνες που βλέπουμε στην Σανγκάη θα έρθουν και στην Ευρώπη. 

Εικόνες-φρίκης από την Σανγκάη

Σοκαριστικές είναι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στη Σανγκάη όπου έχει επιβληθεί ένα από τα πιο αυστηρά lockdown υπό τον φόβο διασποράς του κορωνοϊού.

Χθες εξαγριωμένοι πολίτες στη γειτονιά «New Pudong» βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν επειδή οι αρχές καταλαμβάνουν τα σπίτια τους και τα μετατρέπουν σε χώρους καραντίνας για ασθενείς Covid.

Τα βίντεο είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη των 25 εκατ. ατόμων όπου τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε λογική. Αστυνομικοί, ντυμένοι με στολές Covid, συγκρούονται με το εξαγριωμένο πλήθος και προχωρούν σε συλλήψεις πολιτών. Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι ουρλιάζουν και βιντεοσκοπούν με τα κινητά τους τα όσα συμβαίνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκρότημα κατοικιών διαμένουν περίπου 500 άτομα. Ήδη από το Μάρτιο ένα μέρος του χρησιμοποιείται ως χώρος καραντίνας. Στο άκουσμα της επέκτασης όμως οι κάτοικοι αντέδρασαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.