ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έφτασε η ώρα των ανηλίκων: Σήμερα ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών

Έφτασε η ώρα των ανηλίκων: Σήμερα ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών

Σήμερα αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας όλες οι λεπτομέρειες για τα ραντεβού εμβολιασμού για τους έφηβους 15 έως 17 ετών.

Όπως διευκρινίστηκε στην ενημέρωση της προηγούμενης εβδομάδας, ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο με γονική συναίνεση. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα.

Οι λόγοι για την απόφαση

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κυρία Θεοδωρίδου, έπειτα από την εξέταση των δεδομένων που ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι είναι ωφέλιμο να εμβολιαστούν στη χώρα μας οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών, καθώς τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας έχουν πιθανότητες να νοσήσουν από κορωνοϊό.

Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει ότι λόγω της εξωσχολικής τους δραστηριότητας μεταδίδουν στο περιβάλλον τους με μεγαλύτερη συχνότητα τον κορωνοϊό.

Η κυρία Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά με υποκείμενο νοσήματα, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός θα τους προσέφερε προστασία. Με τον εμβολιασμό των εφήβων, είπε, υπάρχει και η προστασία μεγαλύτερης ηλικίας, που για κάποιο λόγο δεν εμβολιάστηκαν. Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν, είναι τα mRNA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.