Ρωσία: «Πάνω από 500 εκατ. άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στο Sputnik V – Αναμένονται 1 δις δόσεις εντός του 2021»

Ρωσία: «Πάνω από 500 εκατ. άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στο Sputnik V – Αναμένονται 1 δις δόσεις εντός του 2021»

Βάσει πληροφοριών, περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορέσουν να λάβουν το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» κατά του κορωνοϊού με τους δημιουργούς του μάλιστα, να υποστηρίζουν πως θα πωληθεί φθηνότερα σε σύγκριση με τους ξένους ανταγωνιστές.

Το εμβόλιο θα παραχθεί όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και από «κορυφαίες ξένες φαρμακευτικές εταιρείες» που συμφώνησαν να συνεργαστούν με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Οι συνομιλίες με επιπλέον διεθνείς εταίρους βρίσκονται σε εξέλιξη για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής ικανότητας.

Σε ανακοίνωσή του, την Τρίτη (24/11), το RDIF επισημαίνει:

«Το “Sputnik V” θα είναι δύο ή περισσότερες φορές φθηνότερο από τα εμβόλια mRNA με παρόμοια επίπεδα αποτελεσματικότητας».

Μια και μόνο δόση του ρωσικού εμβολίου θα κοστίζει 10 δολάρια, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, που σημαίνει ότι για κάθε άτομο, το οποίο χρειάζεται δύο ενέσεις, τότε θα απαιτούνται συνολικά 20 δολάρια.

Έτσι, η τιμή θα είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνες των αμερικανικών εταιρειών βιοτεχνολογίας, Pfizer και Moderna, οι οποίες προσδιορίζονται στα 39 δολάρια και 50-74 δολάρια για τα εμβόλια τους, αντίστοιχα.

Οι διεθνείς αγοραστές του «Sputnik V» έχει προγραμματιστεί να λάβουν τις πρώτες αποστολές του εμβολίου τον Ιανουάριο, αν και αυτό θα χορηγηθεί δωρεάν στους Ρώσους πολίτες.

Ξεπερνά το 95% μετά την 42η ημέρα

τα πρώτα στοιχεία που ελήφθησαν κατά την 42η ημέρα μετά τον εμβολιασμό, δείχνουν πως «η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ξεπερνά το 95%», καθώς σε αυτό το στάδιο έχει σχηματιστεί μια σταθερή ανοσοαπόκριση.

Παράλληλα, το Κέντρο Ερευνών Γκαμαλέγια, όπου αναπτύχθηκε το εμβόλιο, έκανε γνωστό πως προγραμματίζεται και μία τρίτη ανάλυση των στοιχείων και εξέφρασε, την Τρίτη (24/11), αισιοδοξία για τα αποτελέσματα.

«Η τελική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου θα είναι διαθέσιμη μετά την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών.

Ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο, επεσήμανε πως η υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου έχει δημιουργήσει αισιοδοξία όσον αφορά στην απόκτηση -σύντομα- του «πιο σημαντικού εργαλείου στη μάχη κατά της πανδημίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/sputnikvaccine/status/1331175780861292547

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.