ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Α.Εξαδάκτυλος επιμένει για τα εμβόλια! – «Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι ακριβά και έχουν παρενέργειες»

Ο Α.Εξαδάκτυλος επιμένει για τα εμβόλια! – «Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι ακριβά και έχουν παρενέργειες»

Στις αποκαλύψεις-σοκ του καθηγητή Δημήτρη Κούβελα προσπάθησε να απαντήσει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας αποκάλυψε πως υπάρχει φάρμακο για τον κορωνοϊό, το οποίο μάλιστα έχει εγκριθεί από τις 10 Νοεμβρίου και παρόλα αυτά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν κάνουν καμία προσπάθεια για να το προμηθευτούν, ενώ την ίδια ώρα και στα συστημικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν το γεγονός.

Αντίθετα την ίδια ώρα γίνεται μία πραγματική μάχη και ήδη έχουν κλειστεί συμφωνίες δισεκατομμυρίων για τα εμβόλια που… θα έρθουν. Μάλιστα ο καθηγητής υποστήριξε πως τα εμβόλια δεν θα προσφέρουν καμία προστασία τώρα στον πληθυσμό, ακόμα και αν εγκριθούν άμεσα, αλλά θα τον προστατεύσουν από το επόμενο κύμα, το οποίο αναμένεται να έρθει τον Σεπτέμβριο.

Να τονίσουμε πως ούτε ο κ. Κούβελας, αλλά ούτε και ο κ. Φαρσαλινός που επίσης αναφέρθηκε στη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα, τάχθηκαν κατά του εμβολίου, υποστηρίζοντας και οι δύο χαρακτηριστικά ότι «είναι δύο παράλληλοι δρόμοι».

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε οι «ειδικοί» της επιτροπής που παίρνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό προσπάθησαν να απαντήσουν. Η απάντηση ήρθε δια στόματι του Πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να πούμε «όχι» στα μονοκλωνικά αντισώματα.

Ανάμεσα σε όσα είπε είναι ότι και τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, την ίδια ώρα που δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των δοκιμών του εμβολίου της Pfizer, κάτι που οδήγησε στην προειδοποίηση ότι τα άτομα που έχουν σοβαρές αλλεργίες δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Ένα άλλο επιχείρημα που είχε είναι ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα έχουν λάβει άδεια έκτακτης χρήσης και πως πριν κάποιος τα κάνει θα πρέπει να υπογράψει συγκατάθεση. Την ίδια ώρα που τα εμβόλια δεν έχουν λάβει ακόμη (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) άδεια, ενώ και ήδη υπάρχουν πολλές καταγγελίες για τ’ ότι θα πρέπει να υπογράφουν όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Ενώ να αναφέρουμε ότι αντίθετα με τα εμβόλια αν υπάρξουν παρενέργειες με το φάρμακο τότε το φάρμακο αποσύρεται άμεσα.

Στη συνέχεια έκανε λόγο και για τ’ ότι θα πρέπει να πληρώσουμε πολλά περισσότερα χρήματα μέσω φόρων για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει ο κ. Κουβέλας με περίπου 10-15 εκατομμύρια ευρώ η Ελλάδα θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να μειωθεί η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και θα σώσουμε ταυτόχρονα και ζωές. Την ίδια ώρα το lockdown κοστίζει στην ελληνική οικονομία περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο κ. Εξαδάκτυλος:

«Μονοκλωνικά αντισώματα vs εμβόλιο σε απλές ερωτήσεις:

1. Θέλετε να μην αρρωστήσετε η σας ενθουσιάζει ο κίνδυνος;

2. Μήπως σας έλκει η εμπειρία της νοσησης και θεραπείας ;

3.Γνωρίζετε ότι και τα φάρμακα έχουν παρενέργειες η φαντάζεστε ότι αυτές αφορούν μόνο τα εμβόλια;

4. Γνωρίζετε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα έχουν λάβει άδεια έκτακτης χρήσης και πριν τα λάβετε θα χρειαστεί να υπογράψετε συγκατάθεση ;

5. Έχετε υπόψη σας ότι η παραγωγή αυτού του φαρμάκου δεν μπορεί να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση;

6. Γνωρίζετε ότι για να λάβετε τη θεραπεία θα πρέπει να έχετε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας και είναι αποτελεσματικό όταν λαμβάνετε σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

7. Σας απασχολεί ότι θα πληρώσετε μέσω των φόρων πολυ περισσότερα για τα αντισώματα;

Τέλος και τα δυο δεν εγγυώνται απόλυτη επιτυχία αλλα αν εμβολιαστείτε κι αρρωστήσετε μπορείτε να λάβετε θεραπεία. Αν θέλετε να πατε κατευθείαν στη θεραπεία πάντα υπάρχει η περίπτωση της αποτυχίας.

Αυτά τα ολίγα για να μην συγκρίνουμε ανομοια πράγματα που χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά. Και για να μην μας εντυπωσιάζουν οι επιστημονικές σοφιστείες.» γράφει ο κ.Εξαδάκτυλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.