ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Δέησε» η ΕΕ: Στρέφεται στο Sputnik V – Πιθανότητα να έρθει και στην Ελλάδα

«Δέησε» η ΕΕ: Στρέφεται στο Sputnik V – Πιθανότητα να έρθει και στην Ελλάδα

Σε «πανικό» βρίσκονται οι Βρυξέλλες εξαιτίας της ανικανότητας της να προμηθευτεί επαρκή εμβόλια και όπως όλα δείχνουν στρέφεται πλέον στο σωτήριο Sputnik V.

Οι εμβολιασμοί στην ΕΕ, αλλά και στη χώρα μας, προχωράνε με ρυθμούς χελώνας, κάτι που οδηγεί τις κυβερνήσεις να επιβάλουν νέα καταστροφικά lockdown. Όπως σας ανέφερε το pronews.gr μετά το φιάσκο με την AstraZeneca οι Ευρωπαίοι στρέφονται σε όποιο εμβόλιο μπορούν να βρουν, ακόμη και στο ρωσικό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά σε αυτό θα στραφούν οι Βρυξέλλες, καθώς εκτός των άλλων αποτελεί ένα εμβόλιο με αποτελεσματικότητα που φθάνει στο 92%.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες το εμβόλιο θα έρθει και στη χώρα μας, η οποία όμως είχε την ευκαιρία να το είχε παραλάβει νωρίτερα και να μην περίμενε από άλλους να αποφασίσουν για την μοίρα της. Άλλωστε ήδη η Ουγγαρία έχει προμηθευτεί το εμβόλιο, «γκρεμίζοντας» με αυτόν τις «δικαιολογίες» του Μητσοτάκη, πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από την ΕΕ.

Έστω και έτσι λοιπόν, το Sputnik V αναμένεται να αποτελέσει τη λύση για τους Ευρωπαίους και σύμφωνα με τις πληροφορίες εάν ο ΕΜΑ δώσει το «πράσινο φως» θα έρθει και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, δεν αποκλείεται το Sputnik – V να πάρει άδεια για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον Φεβρουάριο ή τις αρχές Μαρτίου.

Ήδη, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία δεν έχουν αποκλείσει, όπως και η Ελλάδα, να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο που παράχθηκε στη Ρωσία, σε περίπτωση που αυτό πάρει έγκριση από τον EMA.

Το δύο δόσεων ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι κατά 91,6% αποτελεσματικό στο να εμποδίσει τους ανθρώπους να αρρωστήσουν με συμπτωματική Covid-19,έδειξαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής τελικής φάσης που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet». Η αποτελεσματικότητα φθάνει το 91,8% στους άνω των 60 ετών.

Το ρωσικό εμβόλιο έχει παρόμοια τεχνολογία με αυτά της Οξφόρδης/AstraZeneca και της Janssen/Johnson & Johnson και μπορεί να αποθηκευθεί σε θερμοκρασία 2 έως 8 βαθμών Κελσίου. Οι δυο δόσεις του χορηγούνται σε απόσταση 21 ημερών.

Το εμβόλιο της AstraZeneca

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες και για το εμβόλιο της AstraZeneca, αφού πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και όχι κεντρικά η Ε.Ε.) έχουν αποφασίσει να μην το κάνουν σε ανθρώπους άνω των 65 (Γερμανία) ή άνω των 55 (Ισπανία).

Οι επιτροπές που επιβλέπουν την εκστρατεία εμβολιασμών σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν συστήσει να μην χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε ηλικιωμένους, συνήθως στην ομάδα άνω των 65 ετών.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών. Το θέμα θα συζητηθεί στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα αποφανθεί και η κυβέρνηση θα κινηθεί με βάση τις εν λόγω αποφάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα ενδεχόμενο είναι να μη γίνει στους άνω των 65 το εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 65 αλλά στους νεότερους. Ακόμα, όμως, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.