ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρετανία: Πέντε περιστατικά θρόμβωσης σε 11 εκατ. εμβολιασμένων με AstraZeneca

Βρετανία: Πέντε περιστατικά θρόμβωσης σε 11 εκατ. εμβολιασμένων με AstraZeneca

Η βρετανική υπηρεσία φαρμάκων ανακοίνωσε επίσημα ότι καταγράφηκαν πέντε περιστατικά σοβαρών θρομβώσεων μεταξύ 11 εκατομμυρίων πολιτών που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αντίστοιχα περιστατικά είχαν αναφερθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πολλές από τις οποίες πάγωσαν το πρόγραμμα εμβολιασμού όσο εκκρεμεί η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει το πόρισμα για το εμβόλιο της AstraZeneca το απόγευμα της Παρασκευής.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι φλεβικοί θρόμβοι συμβαίνουν πιο συχνά από ό,τι θα αναμενόταν χωρίς τους εμβολιασμούς, κάτι που ισχύει και για τα δύο εμβόλια» τόνισε η Τζουν Ρέιν, διευθύντρια της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας.

Και τα τέσσσερα περιστατικά αφορούσαν άνδρες 19 έως 59 ετών, από τους οποίους ο ένας απεβίωσε.

Δεδομένου ότι ορισμένοι από τους θρόμβους εμφανίστηκαν στον εγκέφαλο, η Αρχή συνέστησε σε όσους παρουσιάσουν πονοκέφαλο για περισσότερες από 4 ημέρες μετά τον εμβολιασμό να ζητήσουν συμβουλή γιατρού.

Ο Μούνιρ Πιρμοχάμεντ, πρόεδρος της Επιτροπής Ιατρικών Φαρμάκων, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως, ακόμα κι αν διαπιστωθεί αιτιακή σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο και τις θρομβώσεις το εμβόλιο θα πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιείται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν διαπιστώσουμε αιατική σχέση ίσως χρειαστεί να αλλάξουν οι πληροφορίες του προϊόντος, συνολικά όμως δεν νομίζω ότι αυτό θα καθιστούσε απαραίτητη διακοπή οποιουδήποτε προγράμματος εμβολιασμού» είπε σύμφωνα με το Reuters.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.