ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ηλικιακοί περιορισμοί για το εμβόλιο της AstraZeneca από Αυστραλία και Φιλιππίνες

Ηλικιακοί περιορισμοί για το εμβόλιο της AstraZeneca από Αυστραλία και Φιλιππίνες

Η Αυστραλία και οι Φιλιππίνες αποφάσισαν να επιβάλλουν ηλικιακούς περιορισμούς για τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η Αφρικανική Ένωση από την πλευρά της εγκατέλειψε τα σχέδια να αγοράσει το εμβόλιο της AstraZeneca, επιφέροντας περαιτέρω πλήγματα στις ελπίδες της εταιρείας να παραδώσει δόσεις του εμβολίου της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το εμβόλιο – που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και θεωρήθηκε πρωτοπόρο στην παγκόσμια μάχη των εμβολιασμών – δέχεται χτυπήματα από ανησυχίες για την ασφάλεια και προβλήματα εφοδιασμού μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της τρίτης φάσης κλινικών δοκιμών τον Δεκέμβριο, με την Ινδονησία να είναι η τελευταία χώρα που αναγκάστηκε να αναζητήσει δόσεις από άλλες παρασκευάστριες εταιρείες εμβολίων.

Οι Φιλιππίνες ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για άτομα κάτω των 60 ετών, αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε χθες ότι διαπίστωσε σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος σε ορισμένους ενήλικες που έλαβαν το εμβόλιο αυτό, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αυστραλία συνέστησε τα άτομα κάτω των 50 ετών να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer, αντί της AstraZeneca, μια αλλαγή πορείας που προειδοποίησε ότι θα καθυστερήσει την εκστρατεία εμβολιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.