Νέες «βόμβες» για το εμβόλιο της AstraZeneca, αυτή τη φορά από τον καθηγητή Παθολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιο Σκουτέλη, ο οποίος τόνισε πως δεν πρέπει να εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο σκεύασμα γυναίκες που είναι ή σκοπεύουν να μείνουν έγκυες, ενώ αποκάλυψε πως αυτή σήμερα θα ανακοινωθεί αυτή η σύσταση από την Επιτροπή.

«Η τάση είναι να μη γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca στην εγκυμοσύνη», αλλά ούτε και σε γυναίκες οι οποίες σκοπεύουν να μείνουν έγκυες, είπε ο Α.Σκουτέλης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα είπαν τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα ο Δημήτρης Κούβελας και η Αθηνά Λινού.

«Η σύσταση είναι να εμβολιάζονται οι έγκυες γυναίκες με mRNA εμβόλιο», πρόσθεσε ο Σκουτέλης.

Ουσιαστικά αυτές οι δηλώσεις εκθέτουν και την κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να ανοίξει τους εμβολιασμούς για τις ηλικίες 30 – 39, αλλά αυτοί θα γίνουν με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Όπως δήλωσε ο Αθανάσιος Σκουτέλης παθολόγος, λοιμωξιολόγος μέλος επιτροπής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η πρόταση της Επιτροπής θα είναι οι γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή σκοπεύουν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να εμβολιάζονται με τα εμβόλια της Pfizer ή της Moderna.

Η σύσταση, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, είναι να εμβολιάζονται με εμβόλιο τύπου mrna, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια απαγόρευση αναμένεται να ισχύσει και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!