ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Νέο σύστημα υπολογισμού της ηλικίας στη Νότια Κορέα – Οι πολίτες γίνονται 1-2 χρόνια νεότεροι

Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν θεωρούν ότι κάποιος είναι 1 έτους όταν γεννιέται και κάθε 1η Ιανουαρίου προστίθεται ένα έτος

Νέο σύστημα υπολογισμού της ηλικίας στη Νότια Κορέα – Οι πολίτες γίνονται 1-2 χρόνια νεότεροι

Η Νότια Κορέα, κάνει στους πολίτες της ένα πρωτότυπο «δώρο» που πολλοί θα ζήλευαν, καθώ πλέον θα εμφανίζονται 1 ή 2 χρόνια νεότεροι στα επίσημα έγγραφα.

Για την ακρίβεια, η «έκπτωση» ουσιαστικά αφορά στον εναρμονισμό με τα διεθνή πρότυπα, που ήρθε με νόμο που καταργεί την παραδοσιακή μέθοδο υπολογισμού της ηλικίας, που ουσιαστικά ήταν διαφορετική ανά δραστηριότητα

Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν, οι Νοτιοκορεάτες θεωρούν ότι κάποιος είναι ενός έτους όταν γεννιέται και κάθε 1η Ιανουαρίου προστίθεται ένα έτος.

Αυτή είναι η ηλικία που χρησιμοποιούν πιο συχνά στην καθημερινότητά τους οι πολίτες.

Άλλο σύστημα ανά τομέα

Υπάρχει επίσης ένα ξεχωριστό σύστημα για λόγους στρατολόγησης ή υπολογισμού της νόμιμης ηλικίας για την κατανάλωση αλκοόλ και για κάπνισμα, στο οποίο η ηλικία κάποιου υπολογίζεται από το μηδέν στη γέννηση και την 1η Ιανουαρίου προστίθεται μία χρονιά.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, ωστόσο, η Νότια Κορέα ορίζει ότι σε ιατρικά και νομικά έγγραφα χρησιμοποιείται η διεθνής πρακτική που υπολογίζει την ηλικία από μηδέν στη γέννηση και προστίθεται ένας χρόνος σε κάθε επέτειο γενεθλίων.

Η σύγχυση που προκαλούν τα διαφορετικά συστήματα θα εξαφανιστεί, σε πρώτη φάση σε επίσημα έγγραφα, όταν τον Ιούνιο του 2023 τεθούν σε ισχύ οι νέοι νόμοι που προβλέπουν τη χρήση μόνο της διεθνούς μεθόδου για τον υπολογισμό της ηλικίας.

«Η αναθεώρηση έχει στόχο να περιορίσει το περιττό κοινωνικοοικονομικό κόστος που προκαλείται από νομικές και κοινωνικές διαμάχες καθώς συνεχίζει να υπάρχει σύγχυση λόγω των διαφορετικών μεθόδων υπολογισμού της ηλικίας», δήλωσε στο Κοινοβούλιο ο Γου Σανγκ-μπουμ από το κυβερνών Κόμμα Λαϊκής Εξουσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τζονγκ Ντα-ουν, μια 29χρονη υπάλληλος γραφείου, χαίρεται με την αλλαγή αυτή, λέγοντας ότι ανέκαθεν έπρεπε να σκεφθεί προσεκτικά όταν στο εξωτερικό την ρωτούσαν για την ηλικία της: «Θυμάμαι ξένους να με κοιτούν με προβληματισμό διότι μου έπαιρνε τόσο χρόνο να δώσω μια απάντηση για την ηλικία μου. Ποιος δεν θα ήθελε να γίνει ένα ή δύο χρόνια νεότερος;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.