ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Γ.Μαγιορκίνης για μύκητα Candida Auris: «Δεν θα δούμε υγιή άνθρωπο να πεθαίνει»

«Δεν αποτελεί πρόσφατη ανακάλυψη, αυτός ο μύκητας υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια»

Γ.Μαγιορκίνης για μύκητα Candida Auris: «Δεν θα δούμε υγιή άνθρωπο να πεθαίνει»

Ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου, μίλησε για τον μύκητα Candida Auris ο οποίος φέρεται να έχει προκαλέσει επικίνδυνες λοιμώξεις στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν αποτελεί απειλή για τους υγιείς ανθρώπους αλλά κυρίως για τους ανοσοκατασταλμένους.

Ο καθηγητής διευκρίνισε ότι δεν αποτελεί πρόσφατη ανακάλυψη αυτός ο μύκητας και πως υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τόνισε πως το προφίλ του δίνει ένα πλεονέκτημα ώστε να αναπτύσσεται σε συνθήκες όπου χρησιμοποιούνται πολλά αντιβιοτικά.

Για αυτό τον λόγο όπως είπε εμφανίζεται κυρίως στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, απειλώντας παράλληλα τους ασθενείς των ΜΕΘ, άτομα με βαριές ανοσοκαταστολές αλλά και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας σε όργανα όπως στους πνεύμονες.

«Ο μύκητας δεν προκαλεί πρόβλημα σε μέσο άνθρωπο, δεν θα δούμε υγιή άνθρωπο να πεθαίνει», συμπλήρωσε.

Εμφανίζει ιδιαίτερη αντοχή

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει τρόπος να ανιχνευτεί με εργαστηριακές διαδικασίες, πιο εύκολες τα τελευταία χρόνια, που μπορούν να τον εντοπίσουν με ένα μικρό ποσοστό λάθους.

«Μπορούν να το απολυμάνουν. Υπάρχει πιθανότητα όμως να επανέρχεται, εμφανίζεται ιδιαίτερη αντοχή», δήλωσε.

Ο κ. Μαγιοργκίνης σημείωσε πως δεν υπάρχει νοσοκομείο σε παγκόσμια κλίμακα που να μην έχει αυτό τον μύκητα.

«Βρίσκεται παντού απλά στις ΜΕΘ βρίσκει τρόπο και αναπτύσσεται. Αν έχουν μπει τα σωστά πρωτόκολλα για τους μύκητες τους ανιχνεύουν και τους βρίσκουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στην Ελλάδα τόνισε πως έχει ανιχνευτεί στον Ευαγγελισμό άλλα και σε άλλα νοσοκομεία στην Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.