ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αινιγματική δήλωση Γ.Παυλάκη: «Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα γίνει τελικά υποχρεωτικό»

Ποιο εμβόλιο εννοεί ο Γ.Παυλάκης;

Αινιγματική δήλωση Γ.Παυλάκη: «Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα γίνει τελικά υποχρεωτικό»

Μια περίεργη δήλωση έκανε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος την ώρα που η κυβέρνηση παίρνει πίσω τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο… θα γίνει υποχρεωτικό. 

«Το εμβόλιο είναι σημαντικό για την καταπολέμηση του Covid-19, θα γίνει τελικά υποχρεωτικό, όπως το εμβόλιο της ιλαράς», είπε ο Γ.Παυλάκης. «Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες», πρόσθεσε.

Μια δήλωση που ίσως σημαίνει ότι το εμβόλιο το οποίο θα γίνει τελικά υποχρεωτικό θα είναι το εμβόλιο που θα είναι πιο αποτελεσματικό και αναμένεται να έρθει από τον Σεπτέμβριο.

Να θυμίσουμε ότι και η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού κτλ. ίσως επανέλθουν από τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που μπήκε το πιστοποιητικό και δουλεύει, «δεν πρέπει να χαραμιστεί».

«Η επιδημία είναι εδώ, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια τάση για άνοιγμα. Όμως αν αυτό γίνει πολύ γρήγορα και άτακτα, θα πληρωθεί, όπως πληρώνεται κάθε μέρα. Η Ελλάδα τον τελευταίο χειμώνα είχε τη χειρότερη επιδημία. Μετά τον Αύγουστο και τη χαλάρωση του καλοκαιριού, οι 13.000 θάνατοι που είχαμε μέχρι τότε, έχουν υπερδιπλασιαστεί. Τα περισσότερα από τα μισά θύματα προέκυψαν την περίοδο που είχαμε τα εμβόλια, όλα τα μέτρα και ξέραμε τι να κάνουμε. Αυτή η χαλάρωση πληρώνεται», δήλωσε επίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Παυλάκης επισήμανε ότι πάντα η πιθανότητα να εμφανιστεί ένα καινούριο στέλεχος του ιού είναι πάντα υπαρκτή. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε κάτι άλλο. Δεν ξέρει κανείς αν ο ιός ηρεμήσει. Αυτοί που το ισχυρίζονται, δεν ξέρουν τι λένε. Η γρίπη για παράδειγμα πολλές χρονιές είναι χειρότερη και υπάρχει εδώ και 100 χρόνια. Θα έχουμε κι άλλα επιδημικά κύματα και καινούρια στελέχη που μπορούν να κάνουν ακόμα και το καλοκαίρι επιδημία. Δεν μπορούμε να πάρουμε ως δεδομένο ότι τα επόμενα κύματα θα είναι ηπιότερα», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.