Σύμφωνα με τη New York Post, δύο ειδικοί εξέτασαν αν το μεσημεριανό εκτός διαλείμματος κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης εργάσιμης ημέρας είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να τροφοδοτήσετε και να διατηρήσετε την παραγωγικότητα για το υπόλοιπο του ωραρίου. 

Τι κρύβεται πίσω από την τάση

Η έκθεση ezCater 2023 Lunch Report, η οποία εξέτασε 5.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 48% των ανθρώπων παραλείπουν ένα πραγματικό διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι παράγοντες που εμπλέκονται στην απόφασή τους να τρώνε όσο εργάζονται ποικίλλουν.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι το 23% των ανθρώπων είπε ότι το έκαναν για να ολοκληρώσουν την εργασία τους στην ώρα τους, το 22% φοβόταν ότι δεν θα είχε αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει τη δουλειά του, και άλλο ένα 20% είπε ότι είχαν πάρα πολλές συναντήσεις για να προλάβουν ένα διάλειμμα.

«Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι σκέφτονται τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και χάνουν το…”δάσος”», δήλωσε η Diane Swint, εκπρόσωπος της ezCater στη Βοστώνη.

Ο αντίκτυπος του «βιαστικού» γεύματος

«Μακροπρόθεσμα, η μη παύση για να ανατροφοδοτήσουμε τον οργανισμό οδηγεί σε εξάντληση, στρες και λιγότερη διανοητική διαύγεια», είπε η Swint, η οποία συνεργάζεται με εταιρείες, πανεπιστήμια και οργανισμούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το φαγητό για να βελτιώσουν την κουλτούρα, την παραγωγικότητα και τη συνολική εργασιακή ικανοποίηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, όπως έδειξε η έκθεση, το 48% των εργαζομένων δήλωσαν ότι βιώνουν λιγότερο burnout όταν κάνουν διάλειμμα για γεύμα. «Ενώ οι εργαζόμενοι μπορεί να αισθάνονται ότι η παράλειψη των μεσημεριανών διαλειμμάτων εξοικονομεί χρόνο, η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η συνήθεια μειώνει την συγκέντρωση και την παραγωγικότητα», επεσήμανε η ειδικός.