ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΗΠΑ: Πέντε θάνατοι παιδιών από ηπατίτιδα και 109 περιστατικά

Πολλά χρειάστηκαν μεταμόσχευση

ΗΠΑ: Πέντε θάνατοι παιδιών από ηπατίτιδα και 109 περιστατικά

Πέντε παιδιά έχουν πεθάνεις στις ΗΠΑ από ηπατίτιδα ενώ πολλά χρειάστηκαν μεταμόσχευση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι διερευνούν 109 περιπτώσεις σοβαρής και ανεξήγητης ηπατίτιδας σε παιδιά σε 25 πολιτείες και περιοχές που μπορεί να συνδέονται με μια παγκόσμια επιδημία.

Σχεδόν όλα τα παιδιά – πάνω από το 90% -χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Ο Δρ Τζέι Μπάτλερ, αναπληρωτής διευθυντής μολυσματικών ασθενειών του CDC, τόνισε ότι η έρευνα – μια συνεργασία μεταξύ του CDC και των κρατικών υπηρεσιών υγείας – είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση. Δεν μπορεί τελικά να προκληθούν από το ίδιο πράγμα όλες οι περιπτώσεις ηπατίτιδας που μελετούν τώρα.

«Χρησιμοποιούμε ένα ευρύ δίχτυ για να διευρύνουμε την κατανόησή μας», είπε ο Μπάτλερ.

Η ηπατίτιδα, ή το πρήξιμο του ήπατος, μπορεί να προκληθεί από λοιμώξεις, αυτοάνοσα νοσήματα, φάρμακα και τοξίνες. Μια οικογένεια ιών γνωστών για την προσβολή του ήπατος προκαλεί ηπατίτιδα Α, ηπατίτιδα Β και ηπατίτιδα C.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκαλεί αυτές τις περιπτώσεις σε μικρά παιδιά. Ο Μπάτλερ είπε ότι ορισμένες από τις κοινές αιτίες της ιογενούς ηπατίτιδας έχουν εξεταστεί, αλλά δεν βρέθηκαν σε καμία από τις περιπτώσεις. Ο αδενοϊός έχει ανιχνευθεί σε περισσότερο από το 50% των περιπτώσεων, αν και ο ρόλος του δεν είναι ξεκάθαρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.