Καλύτερα να τις αποφεύγετε: Αυτές είναι οι τρεις τροφές που μας «κλέβουν» ενέργεια

Η διατροφή είναι το βασικό «καύσιμο» του οργανισμού

Καλύτερα να τις αποφεύγετε: Αυτές είναι οι τρεις τροφές που μας «κλέβουν» ενέργεια

Τα επίπεδα της ενέργειας που έχουμε παρουσιάζουν διακυμάνσεις μέσα στην ημέρα και αυτό μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Τι στρες, ο ύπνος και τα επίπεδα της της σωματικής άσκησης είναι μέσα σε αυτούς που καθορίζουν πόσες ώρες θα καταφέρουμε να παραμείνουμε παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι για πολλές ώρες.

Πολύ σημαντικό ρόλο, όμως, παίζει και η διατροφή, αφού είναι το βασικό «καύσιμο» του οργανισμού.

Υπάρχουν διάφορες τροφές που μας «κλέβουν» ενέργεια και μας ρίχνουν τα επίπεδα της. Δείτε παρακάτω κάποιες από αυτές…

1. Λευκά ζυμαρικά:

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως αυτοί που βρίσκονται στα λευκά μακαρόνια, στο λευκό ψωμί και στο λευκό ρύζι, προκαλούν απότομη αυξομείωση στα επίπεδα του σακχάρου, η οποία μεταφράζεται σε απότομη αυξομείωση και στα επίπεδα της ενέργειάς σας.

2. Τηγανιτά φαγητά:

Τα πολλά λιπαρά που έχουν τα τηγανιτά φαγητά σε συνδυασμό με την απουσία φυτικών ινών έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβράδυνση της πέψης, επομένως ο οργανισμός αργεί πολύ να αξιοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την παραγωγή ενέργειας.

3. Δημητριακά που έχουν ζάχαρη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που έχουν σε συνδυασμό με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες οδηγούν σε «κρίσεις» πείνας και υπνηλίας μέσα στην ημέρα. Καλύτερη επιλογή είναι τα δημητριακά ολικής, αφού οι φυτικές ίνες εξασφαλίζουν σταθερή ροή ενέργειας για περισσότερες ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.