ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Καταρρέει το ΕΣΥ: Παραμένει χωρίς παθολόγο το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στην Κω

Κενή και η καρδιολογική κλινική

Καταρρέει το ΕΣΥ: Παραμένει χωρίς παθολόγο το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στην Κω

Σε πλήρη κατάρρευση φαίνεται πως είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρα μας καθώς μετά το αδιανόητο περιστατικό στη Λήμνο όπου ένας πατέρας πλήρωσε 5.000 ευρώ για την αεροδιακομιδή του παιδιού του, το οποίο κινδύνευσε επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο νησί, και στην Κω φαίνεται επικρατεί το απόλυτο «χάος».

Συγκεκριμένα το προσωπικό και ασθενείς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αποχώρησε, μετά την ολιγοήμερη απόσπαση του από το Νοσοκομείο Σύρου, ο Παθολόγος που κλήθηκε να καλύψει τη κλινική για μια εβδομάδα, ενώ η επόμενη Παθολόγος που είχε αποσπασθεί, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η κλινική παραμένει χωρίς παθολόγους εδώ και ενάμιση χρόνο μετά τη παραίτηση Διευθυντή και επιμελήτριας και το πρόβλημα προσπαθεί να το αντιμετωπίσει το Υπουργείο Υγείας με αποσπάσεις ιατρών από άλλα Νοσοκομεία.

Σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου ο μοναδικός καρδιολόγος του Νοσοκομείου (σε άδεια γονική βρίσκεται ο δεύτερος), δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, λόγω πληθώρας περιστατικών και από το πρωί κάθεται στο προαύλιο κρατώντας πανό διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, η έλλειψη παιδιάτρου εντείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Ιδρύματος σε βασικές ιατρικές ειδικότητες και αυξάνει τις διακομιδές.

Να σημειωθεί ότι άλλη μια αεροδιακομιδή παιδιού με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε από Κω σε Νοσοκομείο της Αττικής και μόλις πριν από λίγη ώρα διακομίστηκε τουρίστας με οίδημα εγκεφάλου στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Για «επιδείνωση της κατάστασης μέρα με τη μέρα» κάνουν λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, οι εκπρόσωποι των Νοσοκομειακών Γιατρών.

‘’Η έλλειψη Παθολόγων Παιδιάτρων και Καρδιολόγων εντείνει την ανασφάλεια και την ανησυχία καθώς αυξάνεται και ο τοπικός πληθυσμός λόγω τουρισμού και τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται. Αυτή τη περίοδο οι διαμένοντες στο νησί μαζί με τους τουρίστες, ξεπερνούν τους 150.000 ενώ το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει και συμβάντα από γειτονικά νησιά” υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.