ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα οφέλη του χυμού από μύρτιλα – Βελτιώνει την μνήμη & τις γνωστικές λειτουργίες

Τι έδειξε επιστημονική μελέτη

Τα οφέλη του χυμού από μύρτιλα – Βελτιώνει την μνήμη & τις γνωστικές λειτουργίες

Σύμφωνα με μια μελέτη, διαπιστώθηκε πώς η κατανάλωση χυμού από μύρτιλα βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου σε υγιείς ηλικιωμένους.

Η μελέτη, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ στην Αγγλία, εξέτασε 26 υγιείς ανθρώπους ηλικίας 66-77 ετών, που έπιναν είτε συμπυκνωμένο χυμό μυρτίλων, είτε ένα εικονικό φάρμακο σε καθημερινή βάση.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν χυμό από μύρτιλα εμφάνισαν βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και βελτιωμένη ροή αίματος.

Οι συμμετέχοντες, που έκαναν γνωστικά τεστ τόσο πριν όσο και μετά την περίοδο των τριών μηνών, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες:

  • 12 έλαβαν τον χυμό από μύρτιλα και
  • 14 έλαβαν εικονικό φάρμακο κάθε μέρα

Η ομάδα που ήπιε τον χυμό από μύρτιλα “έδειξε σημαντικές αυξήσεις στην εγκεφαλική δραστηριότητα σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τα τεστ”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

“Σε αυτήν την μελέτη δείξαμε ότι με μόλις 3 μήνες κατανάλωσης 30 ml συμπυκνωμένου χυμού μυρτίλων κάθε μέρα, η ροή του αίματος στον εγκέφαλο, η ενεργοποίηση του εγκεφάλου και ορισμένες πτυχές της λειτουργικής μνήμης βελτιώθηκαν σε αυτή την ομάδα υγιών ηλικιωμένων”, είπε η δρ. Joanna Bowtell, επικεφαλής των Επιστημών Αθλητισμού και Υγείας στο πανεπιστήμιο του Έξετερ.

Η δρ. Bowtell και η ομάδα της βρήκαν επίσης ότι όσοι έπιναν χυμό από μύρτιλα παρουσίαζαν βελτιωμένη μνήμη εργασίας.

Προηγουμένως, είχε αποδειχθεί ότι ο κίνδυνος άνοιας στους ηλικιωμένους μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, οι ερευνητές απέκλεισαν από την μελέτη οποιονδήποτε κατανάλωνε περισσότερες από πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα για να το αντισταθμίσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.