ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Βουλγαρία αναβαθμίζει τις ένοπλες δυνάμεις με την αγορά 10 αεροσκάφών και 150 Τ/Θ

Η Βουλγαρία αναβαθμίζει τις ένοπλες δυνάμεις με την αγορά 10 αεροσκάφών και 150 Τ/Θ

Η Βουλγαρική κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως, προκειμένου να προχωρήσει η αγορά 10 νέων ή μεταχειρισμένων μαχητικών αεροπλάνων για να αντικαταστήσει τα παλαιά MiG-29, καθώς και την αγορά 150 οχημάτων μάχης, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας.

Το ΝΑΤΟ έχει ενθαρρύνει τις χώρες μέλη του που ανήκαν στο πάλαι ποτέ σοβιετικό μπλοκ του, όπως η Βουλγαρία, να εξοπλιστούν με δυτικό εξοπλισμό αντικαθιστώντας τα παλαιά σοβιετικά συστήματα που διαθέτουν. Πάντως η Σόφια εδώ και
πάνω από μια δεκαετία προσπαθεί να επιλέξει ποιο μαχητικό θα αγοραστεί, δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης της χώρας. .

Βάσει της απόφασης, η Βουλγαρία θα αποκτήσει τουλάχιστον οκτώ μαχητικά – πρόγραμμα συνολικού κόστους 1,08 δισεκ. δολαριών- και σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ.

«Ελπίζω, αν δεν υπάρξει καθυστέρηση στο κοινοβούλιο, να έχουμε μέχρι το τέλος του χρόνου υπογραμμένο συμβόλαιο για τουλάχιστον ένα από τα προγράμματα», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ σε συνέντευξη Τύπου.

Η Βουλγαρία έχει λάβει προσφορές για πολεμικά αεροπλάνα Gripen από τη σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία Saab, καθώς και προσφορές για μεταχειρισμένα F-16 από την Πορτογαλία και για μεταχειρισμένα Eurofighter Typhoon από την Ιταλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετές εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται ο γαλλικός, κρατικής ιδιοκτησίας όμιλος Nexter Systems, η Patria της Φινλανδίας, η γερμανική Rheinmetall Defence AG, η Textron Inc με έδρα τις ΗΠΑ και η ελβετική εταιρεία Mowag, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να προμηθεύσουν τη Βουλγαρία με θωρακισμένα οχήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.