ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπέρ της έκκλησης περί διαλόγου με την Βαγδάτη οι Κούρδοι στο βόρειο Ιράκ

Υπέρ της έκκλησης περί διαλόγου με την Βαγδάτη οι Κούρδοι στο βόρειο Ιράκ

Η ημιαυτόνομη Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι καλωσορίζει την έκκληση του ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ-Αμπάντι για διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιλυθεί η κρίση η οποία προκλήθηκε από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των Κούρδων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Rudaw TV που έχει την έδρα του στην Αρμπίλ.

Ο Αμπάντι κάλεσε προχθές να διεξαχθεί διάλογος, λέγοντας πως θεωρεί ότι το δημοψήφισμα που διεξήχθη τον περασμένο μήνα, όπου οι Κούρδοι τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας, παρά την αντίθεση της Βαγδάτης, «είναι ένα γεγονός που ανήκει στο παρελθόν».

Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πληροφορίες περί αναγκαστικών εκτοπίσεων αμάχων, κυρίως Κούρδων, και τη λεηλασία και καταστροφή των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους στο βόρειο Ιράκ.

«Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν την Κυβέρνηση του Ιράκ να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να σταματήσει τις παραβιάσεις και να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες προστατεύονται και πως εκείνοι που διαπράττουν πράξεις βίας, εκφοβισμού και αναγκαστικής εκτόπισης αμάχων θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αποστολή Αρωγής του ΟΗΕ για το Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.