ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορυφαίο κινεζικό πανεπιστήμιο συνδέεται με κυβερνοπόλεμο εναντίον της Δύσης

Κορυφαίο κινεζικό πανεπιστήμιο συνδέεται με κυβερνοπόλεμο εναντίον της Δύσης

Μέλη του διδακτικού προσωπικού κορυφαίου κινεζικού πανεπιστημίου συνεργάζονταν για χρόνια, πάνω σε τεχνικά θέματα, με Μονάδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας η οποία έχει την ευθύνη για την διεξαγωγή κυβερνοπολέμου εναντίον δυτικών εμπορικών στόχων.

Πολλές πανεπιστημιακές εργασίες πάνω στην ασφάλεια δικτύων, εύκολα προσβάσιμες στο διαδίκτυο, έχουν στην ομάδα συγγραφής τους ερευνητές οι οποίοι συνδέονται με την περίφημη Μονάδα 61398 του Στρατού της Κίνας (υπεύθυνης για την διεξαγωγή κυβερνοπολέμου) και μέλη του διδακτικού προσωπικού του Shanghai Jiaotong University, το οποίο συνεργάζεται με κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο και στο οποίο σπουδάζουν αρκετά μέλη της κινεζικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι καθηγητές έκαναν απευθείας συλλογή δεδομένων ή ότι εμπλάκησαν σε καθαρά επιχειρησιακά θέματα κυβερνοκατασκοπείας της Μονάδας, όμως δεν είναι διαδεδομένη η πρακτική στην Δύση, φανερά τουλάχιστον, συνεργασίας ακαδημαϊκών και κρατικών υπηρεσιών πληροφοριών σύμφωνα  με τον James Lewis, διευθυντή στο Center for Strategic and International Studies, “αυτό είναι κάτι που στις ΗΠΑ δεν γίνεται”, είπε ο Lewis.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.