ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Ενισχύει την άμυνα της Ζαπορίζια με αντιαεροπορικά συστήματα – «Φράγμα» από S-300 και BUK

Στον απόηχο της αεροπορικής επιχείρησης SEAD των Ουκρανών στην Κριμαία

Ρωσία: Ενισχύει την άμυνα της Ζαπορίζια με αντιαεροπορικά συστήματα – «Φράγμα» από S-300 και BUK

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις Αεράμυνας της Ζαπορίζια ενισχύθηκαν σημαντικά την τελευταία εβδομάδα, διευρύνοντας περαιτέρω τον αντιαεροπορικό «θόλο» της περιοχής.

Αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, μαζί με τα συστήματα BUK που έχουν σχεδιαστεί για την καταστροφή στρατηγικών και τακτικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυραύλων πλεύσης και κατευθυνόμενων εναέριων βομβών, εργάζονται σε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της ευρύτερης περιοχής της Ζαπορίζια από τις ουκρανικές επιθέσεις.

«Κύριο μέλημά μας η προστασία των αμάχων από την ουκρανική Αεροπορία» δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Κανείς δεν θα κάνει κίνηση στην περιοχή υπό την εποπτεία μας, ούτε πύραυλος, ούτε μαχητικό», ανέφερε το υπουργείο επικαλούμενος έναν στρατιώτη από τη μονάδα Αεράμυνας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος Pantsir αποτελούν επίσης μέρος του πλέγματος αεράμυνας για την καταπολέμηση των ουκρανικών drones, πρόσθεσε το υπουργείο.

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται πως θέλουν να προλάβουν αεροπορικό πλήγμα στη Ζαπορίζια αντίστοιχο με αυτό που πραγματοποιήθηκε στην Κριμαία, ιδίως μετά από τις περίεργες δηλώσεις του Β.Ζελένσκι για επερχόμενο «πυρηνικό ατύχημα» στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της περιοχής. 

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.