ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τί κρύβει η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο;

Τί κρύβει η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο;

Η ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, τόσο με τις συνεχείς εμπλοκές μεταξύ των αεροσκαφών της Άγκυρας και των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που πάνε να τα αναχαιτίσουν όσο και με τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, συνοδεύει την έγερση θέματος αμφισβήτησης των 16 νησιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο στην οποία έχουν προχωρήσει εδώ και χρόνια οι Τούρκοι προκαλώντας ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Το ερώτημα είναι που το πάνε οι Τούρκοι. Πρόκειται για τη συνήθη τακτική αμφισβήτησης του status quo στο Αιγαίο εγκαινιάζοντας μία νέα μορφή προκλήσεων προς αυτή την κατεύθυνση ή πρόκειται για ένα σχέδιο στησίματος μίας νέας κρίσης τύπου Ιμίων σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση στην Ελλάδα μονοπωλεί το ενδιαφέρον και την ίδια στιγμή η Άγκυρα αντιμετωπίζει δικά της σοβαρά προβλήματα;

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν κρύβουν τον σκεπτικισμό και τον προβληματισμό τους στην προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα που εκπέμπεται από την πλευρά της Τουρκίας και επιβεβαιώνουν πως έχουν ληφθεί σε στρατιωτικό επίπεδο επιπλέον μέτρα αποτροπής τουρκικής ενέργειας σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Η προσοχή στρέφεται στις νοτιοανατολικές περιοχές για πολλούς λόγους. Ειδικότερα, ωστόσο, λόγω της αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος 16 ελληνικών νησιών, πάνω από τα οποία πετούν όλο και περισσότερο τουρκικά μαχητικά το τελευταίο διάστημα και γύρω από τα οποία καταγράφονται σκληρές αερομαχίες.

Οι Τούρκοι, λοιπόν, επιχειρούν να διευρύνουν τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και δεν αποκλείεται να βάλουν σε εφαρμογή κανένα σχέδιο τύπου «Βαριοπούλα» τώρα που με απόφαση του Ρ.Τ. Ερντογάν απηλάγησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί από την υπόθεση αυτή, σε μία προσπάθεια προφανώς της κυβέρνησης να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τους «κεμαλικούς».

Η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τόσο στο εσωτερικό της όσο και στα σύνορα της και δεν αποκλείεται να βρει σημείο εκτόνωσης το Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να ακούγεται ως τετριμμένο αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αυξήσει την ετοιμότητα αρκετών μονάδων, κυρίως του Ναυτικού και της Αεροπορίας, γιατί η κατάσταση «δεν είναι και η καλύτερη» όπως αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου, βλέποντας και την Τουρκία επειγόντως να θέλει να δημιουργήσει ένα χάος ενόψει «Κουρδιστάν»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.