ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πάτρα: Εγκλωβισμένος στο γραφείο του από τις 12 το μεσημέρι ο πρύτανης – Φοιτητές του εμποδίζουν την έξοδο (upd)

Οι φοιτητές φρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να διαφύγει

Πάτρα: Εγκλωβισμένος στο γραφείο του από τις 12 το μεσημέρι ο πρύτανης – Φοιτητές του εμποδίζουν την έξοδο (upd)

(Ανανέωση από αρχικό άρθρο 18:21) Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, φέρεται να βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα στο γραφείο του καθώς φοιτητές του εμποδίζουν την έξοδο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Πάτρας, ο πρύτανης εκπέμπει «SOS», καθώς φοιτητές που διαμαρτύρονται φρουρούν και το αυτοκίνητό του, για να μην μπορέσει να φύγει, ενώ εκείνος παραμένει εγκλωβισμένος στο κτίριο της πρυτανείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

Σύμφωνα πάντα με τοπικά μέσα, η διαμαρτυρία πραγματοποιείται επειδή δεν επιτρέπεται σε 4 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις στην εξεταστική του Ιουνίου. Ο κ. Μπούρας ζητά εδώ και ώρα βοήθεια από τις αρχές αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί και η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τον πρύτανη να βρίσκεται κλεισμένος στο κτίριο από τις 12 το μεσημέρι.

Η ανάρτηση του Χρήστου Μπούρα, πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, που είναι εγκλωβισμένος

Ο κ. Μπούρας, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει:

«Εδώ και 4 ώρες ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras είναι εγκλωβισμένος στο γραφείο του και το αυτοκίνητο του περιφρουρείται για να μην το χρησιμοποιήσει για να διαφύγει. Θέλω να δηλώσω απερίφραστα πως δεν Φοβάμαι Τίποτα και δεν θα φύγω απο το Πανεπιστήμιο. Σήμερα στο Πανεπιστήμιο θα αναγορεύσουμε σε Επίτιμο Καθηγητή τον Ολυμπιονίκη κ. Ν. Κακλαμανάκη. Ας αναλάβει το Πολιτικό Σύστημα τις ευθύνες του και ας σπάσει τις ένοχες σιωπές. Όλοι ξέρουν και είναι ενήμεροι. Πρέπει να πάψουν τέτοιες αντιδημοκρατικές και παρεμβατικές ενέργειες και να καταδικαστούν όσοι τους στηρίζουν. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους και δεν έχει ιδιοκτήτες».

Υποστήριξε ότι παραμένει αποκλεισμένος και ότι έχει κάνει έκκληση σε όλες τις Αρχές.

Δήλωση Αντιπροέδρου Δημοκρατών Θ. Παπαθεοδώρου για εγκλωβισμένο Πρύτανη Πατρών

Ο αντιπρόεδρος των «Δημοκρατών» Θ. Παπαθεοδώρου δήλωσε σχετικά:

«Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας παραμένει τις τελευταίες ώρες εγκλωβισμένος στο γραφείο του και έχει αποκλειστεί κάθε έξοδος του ίδιου και των συνεργατών του από γνωστούς «αγνώστους».

Γιατί τον τιμωρούν οι διάφοροι επαγγελματίες της αυτοδικίας; Γιατί προτίθεται να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία για φοιτητές που προπηλάκισαν καθηγητή και πρόεδρο Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Πρύτανης- ως όφειλε- ενημέρωσε την αστυνομία και το Υπουργείο. Πριν ξαναρχίσουν οι βαρύγδουπες αλλά εύκολες δηλώσεις για την ασφάλεια και ελευθερία στα Πανεπιστήμια, καλό θα ήταν Αστυνομία και Υπουργείο να τηρήσουν τη νομιμότητα και να υπηρετήσουν την ευθύνη που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία. Η βία και η ανασφάλεια στα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να γίνεται πια ανεκτή από τις ίδιες τις αρχές που υποτίθεται ότι την καταπολεμούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19:30 περίπου το απόγευμα της Παρασκευής το περιστατικό έληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.