ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συρία: Επανέναρξη των βομβαρδισμών στις νότιες συνοικίες της Νταράα κατά των «μετριοπαθών» ισλαμιστών

Συρία: Επανέναρξη των βομβαρδισμών στις νότιες συνοικίες της Νταράα κατά των «μετριοπαθών» ισλαμιστών

Οι νότιες συνοικίες της πόλης Νταράα, στη νότια Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, που βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο ισλαμιστών ανταρτών, έγιναν ξανά στόχος ισχυρών βομβαρδισμών, την Τρίτη, από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, μία μόλις έπειτα από τη λήξη μιας διμερούς κατάπαυσης του πυρός.

Η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε πηγές του στρατού για να ανακοινώσει την επανέναρξη των επιχειρήσεων, οι οποίες συνεχίστηκαν ενώ Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι διεξήγαγαν άλλον έναν γύρο μυστικών συνομιλιών για τη δημιουργία μιας «ζώνης αποκλιμάκωσης» στη νοτιοδυτική Συρία που θα περιλαμβάνει και τη Νταράα.

Σύμφωνα με διπλωμάτες στην Ιορδανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συμφώνησαν σε εκεχειρία κατά τις συνομιλίες τους στο Αμάν, που αποσκοπούσαν στην ενίσχυση της καλής θέλησης μεταξύ των δύο χωρών.

Το Σάββατο, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει επιχειρήσεις στην Νταράα για 48 ώρες σε ένδειξη υποστήριξης των «προσπαθειών συμφιλίωσης».

Ο στρατός της Συρίας απέτυχε να εκδιώξει τους ισλαμιστές από τις νότιες γειτονιές στην Νταράα, ενώ οι δυνάμεις των εξεγερμένων έχουν εμποδίσει την προσπάθεια του στρατού να ανακτήσει μια σημαντική διέλευση στα σύνορα με την Ιορδανία και να αποκόψει τις προμήθειες τους ανατολικά και δυτικά της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στρατός της Συρίας ελέγχει τις βόρειες συνοικίες της Νταράα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.