ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Περισσότεροι από 270.000 οι εκτοπισθέντες από τις μάχες σε Ιντλίμπ, Χάμα και Αφρίν κατά τον ΟΗΕ

Περισσότεροι από 270.000 οι εκτοπισθέντες από τις μάχες σε Ιντλίμπ, Χάμα και Αφρίν κατά τον ΟΗΕ

Πάνω από 270.000 κάτοικοι των επαρχιών Ιντλίμπ, Χάμα και Αφρίν έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των μαχών που επικρατούν στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως αναφέρει ο ΟΗΕ.

Οι οργανωμένοι καταυλισμοί που θα φιλοξενούσαν αυτούς τους ανθρώπους είναι υπερπλήρεις κι έτσι πολλοί αναγκάζονται να μείνουν σε κάποιον από τους 160 αυτοσχέδιους καταυλισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ, εξήγησε η Ούρσουλα Μίλερ, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια, αρμόδια για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Κατά τους κρύους και υγρούς χειμερινούς μήνες πολλές οικογένειες δεν διαθέτουν τίποτα άλλο για να καταφύγουν παρά μόνο μια σκηνή, την οποία μοιράζονται με άλλους», περιέγραψε.

«Οι αεροπορικές επιδρομές και οι μάχες στο νότιο Ιντλίμπ και στη βόρεια Χάμα ανάγκασαν περισσότερους από 270.000 ανθρώπους να φύγουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου», συνέχισε, προσθέτοντας ότι μόνο τον Δεκέμβριο στοχοθετήθηκαν 16 νοσοκομεία και κλινικές.

Βορειότερα, στην περιοχή της Αφρίν, 15.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν και οι χίλιοι από αυτούς κατευθύνθηκαν στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού. Εδώ και αρκετές ημέρες οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τους Κούρδους πολιτοφύλακες στην περιοχή αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μίλερ είπε στο Συμβούλιο ότι τον Ιανουάριο οι συριακές αρχές μπλόκαραν τις αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια αφού έδωσαν άδεια διέλευσης μόνο σε δύο τέτοιες αυτοκινητοπομπές, που κατευθύνθηκαν σε περιοχές όπου τον Δεκέμβριο ήταν δύσκολη η πρόσβαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.