ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τουρκία δίνει υπηκοότητα στις οικογένειες των νεκρών ισλαμιστών ανταρτών

Η Τουρκία δίνει υπηκοότητα στις οικογένειες των νεκρών ισλαμιστών ανταρτών

Την 13η Μαρτίου ο Μουσταφά Σεζαρι, της ταξιαρχίας αλ Μουατάσιμ δημοσίευσε ένα “tweet” όπου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στις οικογένειες των νεκρών σύρων μαχητών που σκοτώθηκαν στις υπό εξέλιξη μάχες όπως λάβουν το δικαίωμα να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα.

Ο Σεζαρι πρόσθεσε ότι οι ευκαιρίες που προσφέρονται από την “φιλόξενη και γενναιόδωρη Τουρκία” περιλαμβάνουν:

Παραχώρηση υπηκοότητας στους γονείς, αν ο μαχητής ήταν ανύπαντρος

Το δικαίωμα να αποκτήσουν υπηκοότητα όλοι οι τραυματισμένοι μαχητές που απέκτησαν μόνιμή αναπηρία

Διαμερίσματα για οικογένειες των μαρτύρων πρόκειται να παραχωρηθούν δωρεάν και τριάντα (30) χιλιάδες τουρκικές λίρες ως αποζημίωση

Δεκαπέντε χιλιάδες τουρκικές λίρες σε όλους τους τραυματισμένους χωρίς μόνιμη αναπηρία

Η Τουρκία εξαπέλυσε την επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας”, την εισβολή στην Αφριν, την 20η Ιανουαρίου, με σκοπό να εκκαθαρίσει την περιοχή από τους μαχητές των κουρδικών δυνάμεων προστασίας του λαού (“YPG”). To “YPG” θεωρείται ως παρακλάδι του κουρδικού εργατικού κόμματος (“PKK”) που η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Τα “tweet” του Σεζαρι έχουν δεχθεί την κριτική των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Η Τουρκία ισχυρίζεται οτι έχει περικυκλώσει την Αφρίν, παγιδεύοντας διακόσιες (200) χιλιάδες πολίτες, στην πλειονότητα τους Κούρδοι, εντός της πόλης μετέδωσε η βρετανική φιλελεύθερη εφημερίδα “The Guardian” το Σάββατο.

Tο “Ahval News” έχει πληροφορηθεί από έγκυρη πηγή ότι στο -υπό διοίκηση του “PYD”- καντόνι της Αφριν οι πολίτες καλούνται επισήμως, με την χρήση μεγάφωνων και φυλλαδίων, να εκκενώσουν την πόλη.

Απόδοση/Μετάφραση απο το «Ahval News» για την Προέλαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.