ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου των Χούθι από Patriot στην Σαουδική Αραβία

Αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου των Χούθι από Patriot στην Σαουδική Αραβία

Ένας βαλλιστικός πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το τμήμα της Υεμένης που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούθι, αναχαιτίστηκε από την σαουδαραβική αεράμυνα πάνω από τo Ριάντ με βολή πυραύλου Patriot.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την επαρχία Σαάντα, προπύργιο των Χούθι στη βόρεια Υεμένη, και είχε στόχο την πόλη Νατζράν, στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τη συμμαχία, που δεν έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές.

Το Ριάντ ηγείται από το 2015 μιας συμμαχίας που επενέβη στρατιωτικά στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών, που ελέγχουν το βόρειο τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, και υπέρ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, που ελέγχουν τον νότο.

Οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της γειτονικής Σαουδικής Αραβίας τους τελευταίους μήνες, κάποιους με επιτυχία σε ότι αφορά το τελικό κτύπημα.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι δύο πυλώνες της συμμαχίας, καθώς και οι ΗΠΑ, κατηγορούν το Ιράν ότι εφοδιάζει με πυραύλους τους σιίτες αντάρτες, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει.

Η συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ με τη σειρά της κατηγορείται ότι στοχοθετεί συστηματικά αμάχους στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της στην Υεμένη, κάτι που αρνείται, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον Μάρτιο του 2015, όταν άρχισε η επέμβαση της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ, ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 10.000 ανθρώπους κι έχει προκαλέσει τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.