ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξάρθρωση σπείρας που είχε «ρημάξει» το Ηράκλειο με… taser και ρόπαλα

Εξάρθρωση σπείρας που είχε «ρημάξει» το Ηράκλειο με… taser και ρόπαλα

Τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός αποτελούσαν τη σπείρα που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και λήστευε επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας πιστόλι ή συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας taser ή ένα ρόπαλο! Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν τρεις ένοπλες ληστείες που είχαν γίνει το 2014 και το 2016, αλλά η έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και της Ασφαλείας Ηρακλείου, οι Έλληνες κακοποιοί ηλικίας 48, 30 και 36 χρόνων και ο 44χρονος αλλοδαπός συνεργός τους έκλεβαν αυτοκίνητα ή μηχανές για να τα χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις και τη διαφυγή τους και στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε ερημικά σημεία.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, είχαν ληστέψει στις 12 Αυγούστου του 2014 τον 36χρονο ιδιοκτήτη ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων, του είχαν αρπάξει 3.000 ευρώ και είχαν διαφύγει με το φορτηγάκι ενός 71χρονου που είχαν κλέψει από περιοχή του Ηρακλείου. Στις 8 Αυγούστου του 2016 άρπαξαν 23.150 ευρώ με την απειλή όπλου από έναν 65χρονο και διέφυγαν με μοτοσικλέτα την οποία είχαν κλέψει τον Ιούνιο από έναν 33χρονο. Τέλος, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2016 με την απειλή taser και ρόπαλου άρπαξαν 1.800 ευρώ από ένα ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων και διέφυγαν με μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί από την Σητεία.

Η τελευταία μηχανή, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε περιοχή του Ηρακλείου, ήταν αυτή που «πρόδωσε» τον 44χρονο Αλβανό σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία. Όπως διαπιστώθηκε, ο 48χρονος που συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας είχε παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισης που του είχαν επιβληθεί με βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας και σε βάρος του εκκρεμούσαν ακόμα δύο διωκτικά έγγραφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τέσσερις κακοποιοί δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ληστεία, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και κλοπή υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.