ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ιερόσυλοι έκλεψαν παγκάρι και τάματα σε εκκλησία στον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου στον Πύργο (φωτό)

Ιερόσυλοι έκλεψαν παγκάρι και τάματα σε εκκλησία στον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου στον Πύργο (φωτό)

Ιερόσυλοι «χτύπησαν» τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στον Πύργο, εκμεταλλευόμενοι την κακοκαιρία που επικρατούσε εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, άγνωστοι παραβίασαν την πίσω πόρτα του ναού, κόβοντας τα σίδερα και σπάζοντας τα τζάμια και στη συνέχεια αφαίρεσαν το παγκάρι. Οι δράστες δεν σεβάστηκαν ούτε την εικόνα του Αγίου Διονυσίου, καθώς την έσπασαν και άρπαξαν τα τάματα (σταυροί, δαχτυλίδια, κλπ) και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε ο εφημέριος του ναού, πατέρας Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ο οποίος μετέβη στην εκκλησία λίγο πριν από τις πέντε τα ξημερώματα και εξεπλάγη όταν διαπίστωσε τι είχε συμβεί.

«Προσήλθα στον Ιερό Ναό γύρω στις 4:40 το πρωί για να λειτουργήσω, μπαίνοντας από την κυρίως πόρτα. Πλησιάζοντας στην εικόνα του Αγίου Διονυσίου, αισθάνθηκα να πατάω γυαλιά. Τότε αντιλήφθηκα ότι ήταν κομμένα τα σίδερα της πόρτας καθώς και σπασμένο το τζάμι της. Άνοιξα τα φώτα και είδα ότι έλειπαν τα τιμαλφή από την εικόνα, όπως κάποια δαχτυλίδια, σταυροί, κλπ. Μετά πήγα στο παγκάρι και είδα ότι έλειπε όλο το κουτί. Ευτυχώς από το ιερό δεν είχαν πάρει τίποτα», δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πατέρας Παναγιώτης, προσθέτοντας ότι ήταν «επαγγελματική» δουλειά.

«Πιστεύω ότι ήταν μελετημένη η δουλειά, διότι σήκωσαν το παγκάρι ολόκληρο, και την πόρτα μάλλον την έκοψαν με ψαλίδα για τα σίδερα. Απορώ όμως για ποιο λόγο πήραν το παγκάρι ενώ θα μπορούσαν να το ανοίξουν και να πάρουν τα λεφτά», είπε ο εφημέριος του ναού, συμπληρώνοντας ότι στο παρελθόν έχουν καταγραφεί δύο απόπειρες διάρρηξης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το παγκάρι που αφαίρεσαν οι δράστες, περιείχε περίπου 300 ευρώ. Τα κλεμμένα τάματα είναι απροσδιόριστης αξίας, ωστόσο με βάση όσα δήλωσε ο πατέρας Παναγιώτης, δεν είναι αξίας μεγαλύτερης από 500 ευρώ. Στο σημείο μετέβησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου και στη συνέχεια εξερεύνησε τον χώρο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: patrisnews.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.