ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λέσβος: Ξεκίνησε ο «απεγκλωβισμός» – Φτάνουν στον Πειραιά 250 αλλοδαποί

Λέσβος: Ξεκίνησε ο «απεγκλωβισμός» – Φτάνουν στον Πειραιά 250 αλλοδαποί

Περισσότεροι από 250 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων αναχώρησαν σήμερα στις 8 το βράδυ από τη Μυτιλήνη για τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής στο πλαίσιο του «απεγκλωβισμού» τους από το νησί.

Το πρωί στον Πειραιά θα τους περιμένουν λεωφορεία και συνεργάτες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ΚΕΠΑ που διατηρούν στην υπόλοιπη Ελλάδα και στη συνέχεια σε διαμερίσματα προκειμένου να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Η σημερινή μετακίνηση έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για «απεγκλωβισμό» από τα νησιά όσο το δυνατόν περισσότερων αλλοδαπών δια της γνωστής οδού: Αυτής της μαζικής μετακίνησης, όπως έχει γίνει και σε προηγούμενες φορές όλου του πληθυσμού κυρίως στην Αττική.

«Μια προσπάθεια, που θα ενταθεί», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει προσπάθεια να «απεγκλωβιστούν» περί τα 3000 άτομα από τη Λέσβο, στην οποία βρίσκονται περίπου 8.500 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, και να κατευθυνθούν σε διάφορα ΚΕΠΑ στην περίφημη «ενδοχώρα». Ανάλογες αναχωρήσεις αναμένεται να γίνουν και από άλλα νησιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.