«Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα θέλει και ο Σαλί Μπερίσα! (φωτό, βίντεο)

«Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα θέλει και ο Σαλί Μπερίσα! (φωτό, βίντεο)

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κινείται και ο πρώην κάτοχος του αξιώματος και σφοδρός πολέμιός του Σαλί Μπερίσα καθώς υποκινεί ενεργά τον αλυτρωτισμό δίνοντας φρούδες ελπίδες στον αλβανικό λαό.

Έτσι το γνωστό εθνικιστικό ιδεολόγημα της «Μεγάλης Αλβανίας» επανέρχεται πάλι στην επικαιρότητα αυτή τη φορά από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Σαλί Μπερίσα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 105 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, ο πρώην Αλβανός πρωθυπουργός ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου -μεταξύ άλλων- εικονίζεται χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας», μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η μισή δυτική Ελλάδα, από την Καστοριά, έως την Κέρκυρα και την Πρέβεζα.

«Χρόνια Πολλά για την απελευθέρωση των Αλβανών. Την εορτή των εορτών» σχολιάζει ο ίδιος προκλητικά, κάτω από το βίντεο.

Στο χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» παρουσιάζονται επίσης εδάφη των Σκοπίων, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, και βέβαια ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, ως «αλύτρωτες» αλβανικές περιοχές.

Το επίμαχο βίντεο έχει μέχρι στιγμής 7.300 … «Like», οι προβολές του έχουν ξεπεράσει τις 51.000 και τα σχόλια –η συντριπτική πλειοψηφία επιδοκιμασίας- ξεπέρασαν τα 200.

Στις φωτογραφίες που ανάρτησε ο πρώην πρωθυπουργός για να τιμήσει την αλβανική εθνική επέτειο, περιλαμβάνεται και αυτή με δύο νεαρές συμπατριώτισσες του, οι οποίες φωτογραφήθηκαν φορώντας κόκκινα σύνολα που σχηματίζουν τον δικέφαλο αλβανικό αετό.

Η προκλητική ενέργεια του Σαλί Μπερίσα αποδεικνύει περίτρανα πως ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός, δε συνάδει με το ευρωπαϊκό μέλλον που θέλει να έχει η Αλβανία, αλλά πάνω από όλα συνιστά ευθεία πρόκληση κατά της Εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

Ο χάρτης στο βίντεο περιλαμβάνει τμήματα από το Μαυροβούνιο, ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία, τα Σκόπια και την Ελλάδα, από την οποία, μάλιστα, λαμβάνει και τη μερίδα του λέοντος, καθώς «κοκκινίζει» την Κέρκυρα και ολόκληρη την Ήπειρο.

«Χρόνια Πολλά για την απελευθέρωση των Αλβανών. Την εορτή των εορτών» σχολιάζει ο ίδιος προκλητικά, κάτω από το βίντεο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.