ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντυπωσιακή η άσκηση ΤΑΛΩΣ 2017 στη Ν. Σάντα Κιλκίς

Εντυπωσιακή η άσκηση ΤΑΛΩΣ 2017 στη Ν. Σάντα Κιλκίς

Στο Κιλκίς διεξάγεται εδω και δέκα μέρες η πολυεθνική άσκηση ΤΑΛΩΣ.

Ο Τάλως, ο ανθρωπόμορφος χάλκινος μυθικός φρουρός της Κρήτης, γίνεται Ευρωπαίος με περιοχή ευθύνης ολόκληρη την υφήλιο, μέσω Κιλκίς.

Η πολυεθνική άσκηση ΤΑΛΩΣ είναι πολυεθνική άσκηση, ΤΑΑΣ, τύπου CPX (Command Post Exercise) και διεξάγεται στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευση του Σχηματισμού Μάχης HELBROG BG, ανά 2ετία. Διεξάγεται στην περιοχή του Κιλκίς από 31 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2017, συμμετέχουν η Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος και Ουκρανία, καθώς και παρατηρητές από την Σερβία. Αποτελεί, δε, την αξιολόγηση του ανωτέρω Σχηματισμού Μάχης εν όψει της περιόδου ετοιμότητάς του κατά το α’ εξάμηνο του 2018. Η άσκηση διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Ο Βαλκανικός Σχηματισμός Μάχης (HELBROC) είναι κοινός σχηματισμός μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την ηγεσία της Ελλάδας. Αποτελείται από στρατιωτικές μονάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, από τις ονομασίες των οποίων προκύπτει το ακρωνύμιο HELBROC. Κατά τη διάρκεια της τρίτης και της τέταρτης περιόδου αναμονής, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και το 2014, στο Βαλκανικό Σχηματισμό Μάχης προσχώρησε η Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=GNv6vhaUSng

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.