ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρόκληση του Ρ.Τ. Ερντογάν σε ΗΠΑ: Μετά τους S-400 θέλει και συμπαραγωγή με Μόσχα στους S-500

Πρόκληση του Ρ.Τ. Ερντογάν σε ΗΠΑ: Μετά τους S-400 θέλει και συμπαραγωγή με Μόσχα στους S-500

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τζανικλί χαρακτήρισε εκβιασμό την απαίτηση των ΗΠΑ να ακυρωθεί η αγορά των ρωσικών S-400.

«Τέτοιου είδους απαίτηση , υπερβαίνει τα όρια των οιωνδήποτε κανόνων της διπλωματίας και των εμπορικών σχέσεων. Η υιοθέτηση ενός τέτοιου όρου είναι μη αποδεκτή. Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηρισθεί εκβιασμός» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Τζανικλί δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία « τηρεί όλες τις δεσμεύσεις της και αναμένει από τις ΗΠΑ «την έγκαιρη παράδοση των μαχητικών F-35».

Νωρίτερα η εφημερίδα Defense News είχε γράψει ότι η Ουάσιγκτον, παρά την δυσαρέσκεια της με την απόφαση της Άγκυρας να αποκτήσει τα ρωσικά συστήματα S-400, δεν προέβη σε καμία μεταβολή των σχεδίων της να παραδώσει στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου το πρώτο μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35.

Την Τετάρτη ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ Τόμας Γκόφους, μιλώντας στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσιγκτον είπε ότι «η απόκτηση των S-400 δεν θα ωφελήσει την Τουρκία» και πως οι ΗΠΑ «θα προτιμούσαν να μην αποκτήσουν οι Τούρκοι S-400». Ωστόσο παρά τις προειδοποιήσεις αυτές «το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας φαίνεται πως δεν έχει σχέδια για να εμποδίσει την Τουρκία και να μη της παραδώσει το πρώτο F-35, ή να της επιβάλει κάποιους περιορισμούς όσον αφορά την χρήση της βάσης Λιούκ»

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης , η Τουρκία πρότεινε στην Ρωσία να διοργανώσουν κοινή παραγωγή των πιο προηγμένων συστημάτων S-500.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.