ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απώλεια ευαίσθητων δεδομένων από την RAF

Απώλεια ευαίσθητων δεδομένων από την RAF

To Ηνωμένο Βασίλειο συνταράσσεται από ένα νέο σκάνδαλο αυτή τη φορά αφορά ζητήματα ασφαλείας και έχει να κάνει με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ειδικότερα με την Αεροπορία.

To Ηνωμένο Βασίλειο συνταράσσεται από ένα νέο σκάνδαλο αυτή τη φορά αφορά ζητήματα ασφαλείας και έχει να κάνει με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ειδικότερα με την Αεροπορία.

Έτσι, σύμφωνα με αναφορά του υπουργείου Άμυνας, τον Σεπτέμβριο του 2008, χάθηκαν από τις βάσεις δεδομένων του, οι οποίες υποτίθεται πως ήταν απολύτως ασφαλείς, στοιχεία και εμπιστευτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και προσωπικών δεδομένων, για δεκάδες χιλιάδες στελέχη της βασιλικής Αεροπορίας. Είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ άλλων οι δίσκοι με τα δεδομένα εμπεριείχαν και στοιχεία για χρέη, για το ποινικό μητρώο, για πιθανή χρήση ναρκωντικών, ακόμα και για εξωσυζυγικές σχέσεις. Τα στοιχεία δε αυτά χρησιμοποιούνταν στη διαδικασία για την χορήγηση αδειών χειρισμού διαβαθμισμένου υλικού.

Το συγκεκριμένο γεγονός, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Άμυνας, κρατήθηκε μυστικό και δεν υπήρξε καμία υπηρεσιακή αναφορά αλλά ούτε και κάποια ενημέρωση του κοινοβουλίου.

Το υπουργείο πλέον εκφράζει φόβους πως τα χαμένα/κλεμένα (;) στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εκβίαση των στελεχών του ακόμα και από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Κατά τα άλλα σύμφωνα με τους εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας, οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί ανάλογα κρούσματα σε όλο το σύστημα των υπηρεσιών ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου κάτι το οποίο θέτει σοβαρά ερωτηματικά για το επίπεδο ασφαλείας των εν λόγω οργανισμών.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.