ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Τσαβούσογλου: Έντονη ανησυχία για το δημοψήφισμα που αφορά την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν

Μ.Τσαβούσογλου: Έντονη ανησυχία για το δημοψήφισμα που αφορά την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν

Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, που σχεδιάζουν να διεξάγουν οι Κούρδοι του βόρειου Ιράκ, θα κάνει την κατάσταση στην περιοχή χειρότερη και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εμφύλιο πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του. Ανησυχία που πηγάζει από το γεγονός ότι είναι εκατομμύρια οι Κούρδοι που ζουν στην Τουρκία

Η αυτόνομη κουρδική περιφέρεια του Ιράκ έχει πει ότι θα διεξάγει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στις 25 Σεπτεμβρίου, παρά τις διεθνείς αντιρρήσεις, όπως και της Τουρκίας, ότι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με τη Βαγδάτη. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από τους Κούρδους του Ιράκ να αναβάλουν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της αυτόνομης περιφέρειάς τους, όμως η απάντηση των Κούρδων ήταν αρνητική.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Ρωσία κατανοεί καλύτερα τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Κούρδοι της Συρίας) απ΄ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουάσιγκτον εξοπλίζει τις δυνάμεις των YPG που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, προκαλώντας ανησυχία στην Τουρκία που θεωρεί πως οι YPG είναι προέκταση του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει αντάρτικο στην νοτιοανατολική Τουρκία από τη δεκαετία του ’80.

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης πως ο επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου θα επισκεφθεί την Τουρκία προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που τελεί υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών που συνδέονται με ένα πρώην παρακλάδι της αλ Κάιντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.