Νέα επίθεση κατά ΗΠΑ από Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα το πληρώσει ο Τραμπ για την απόφασή του για την Ιερουσαλήμ»

Νέα επίθεση κατά ΗΠΑ από Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα το πληρώσει ο Τραμπ για την απόφασή του για την Ιερουσαλήμ»

Σε φρασεολογία που σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζει «συμμάχους» κατέφυγε ξανά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα της Ιερουσαλήμ, δείχνοντας ότι κάθε μέρα που περνά βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος σε νοτιοαφρικανική εφημερίδα λίγο πριν την αναχώρησή του για περιοδεία του σε τρεις χώρες της Αφρικής (Σουδάν, Τυνησία και Τσαντ) εξαπέλυσε για άλλη μια φορά τα βέλη του κατά του Αμερικανού προέδρου λέγοντας ότι ο «Τραμπ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την απόφασή του για την Ιερουσαλήμ».

Πιο συγκεκριμένα και σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την καταδικαστική ψήφο των ΗΕ για τις ΗΠΑ με 128 ψήφους κατά και 9 υπέρ είπε:

«128 χώρες σκέφτηκαν όπως εμείς, υποστηρίζοντας την Παλαιστινη σε σχέση με τις εξελίξεις αναφορικά με την Ιερουσαλήμ. Μόνο 8 χώρες στάθηκαν υπέρ του Τραμπ και της αμερικανικής Διοίκησης και 35 είχαν επιφυλάξεις δηλαδή είπαν ότι απέχουν, αν και ήταν κάτω από μεγάλη πίεση.

Εάν μπορούσαν να ψηφίσουν ελεύθερα θα είχαν ταχθεί μαζί με τις υπόλοιπες 128 ψηφίζοντας υπερ της καταδικαστικής απόφασης», είπε ο Ερτνογάν για να συνεχίσει:

«Βλέποντας τις χώρες που τάχθηκαν μαζί με τον Τραμπ, είναι προφανές και κάτω από τις παρούσες συνθήκες, ότι οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν τη θέση τους στο θέμα.

Εάν είμαστε υπέρ της ειρήνης τότε πρέπει να πούμε “ναι” στη λύση των δύο κρατών στην Παλαιστίνη.

Αλλά εάν δε υπερασπιστούμε την ειρήνη και ωθήσουμε τη Μέση Ανατολή στην αναταραχή τότε το τίμημα για κάτι τέτοιο θα πέσει επάνω στον κ. Τραμπ και το Ισραήλ», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος για να ασκήσει στη συνέχεια για άλλη μια φορά σφοδρή κριτική στο Ισραήλ αποκαλώντας το κράτος «τρομοκράτη».

«Το Ισραήλ είναι ένα κράτος βίας και τρομοκρατίας στην Ιερουσαλήμ και πρέπει να δούμε τα δεδομένα αυτά ως έχουν.

Και για αυτό πρέπει να ενωθούμε. Γιατί δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί μόνο τους μουσουλμάνους αλλά όλη την ανθρωπότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.