ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Δημιουργήθηκαν τρία νέα κέντρα αιτήσεων βίζας για όσους θέλουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά

Τουρκία: Δημιουργήθηκαν τρία νέα κέντρα αιτήσεων βίζας για όσους θέλουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά

Στη δημιουργία τριών νέων κέντρων υποδοχής αιτήσεων θεωρήσεων (Visa Application Centers) για λογαριασμό του Γενικού Προξενείου προχώρησε κυβέρνηση σε Τσεσμέ, στο Αϊβαλί και στο Κουσάντασι.

Προκειμένου να διευκολυνθούν περαιτέρω οι Τούρκοι επισκέπτες των νησιών αφού -σύμφωνα με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη- περίπου 350.000 Τούρκοι πολίτες επισκέφθηκαν πέρυσι τα ελληνικά νησιά με έναν στους τρεις, να έχει ξεκινήσει από το Τσεσμέ.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώς Παπούλια, «μια προσπάθεια μηνών ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τη στήριξη αυτοδιοικητικών και επιμελητηριακών παραγόντων από τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Με το τρόπο αυτό, η Χίος, η Λέσβος και η Σάμος έρχονται πιο κοντά με τις τρεις σημαντικές περιοχές της Δυτικής Τουρκίας που έχουν ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις. Πέρυσι τα τρία νησιά του Ανατολικού Αιγαίου επισκέφθηκαν συνολικά περίπου 185.000 Τούρκοι τουρίστες.

Με τον δήμαρχο Τσεσμέ Muhittin Dalgıç τον αντιδήμαρχο Χίου για θέματα τουρισμού Δημήτρη Καράλη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τσεσμέ Osman Köfüncü εγκαινιάσαμε τη λειτουργία του κέντρου υποδοχής αιτήσεων θεωρήσεων στο Τσεσμέ.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε στην ανάγκη οι δυο πλευρές του Αιγαίου να αποτελέσουν ένα κοινό τουριστικό πακέτο που να απευθύνεται στις διεθνείς αγορές. Ο τουρισμός και το εμπόριο φέρνουν τους λαούς πιο κοντά και δημιουργούν προϋποθέσεις για την ειρηνική συνεργασία και την κοινή ευημερία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.