ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα γεγονότα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (upd)

Η απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα γεγονότα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (upd)

Η ώρα της απολογίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα με την ΑΕΚ έφτασε…

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τη διακοπή του αγώνα με την ΑΕΚ, ζητώντας τη φυσική παρουσία του διαιτητή Γιώργου Κομίνη, που ήταν ο «άρχων του ντέρμπι».

«Θεωρούμε ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ η παρουσία του κ. Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη στην διαδικασία. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και ζητούμε να υποχρεωθεί να παραστεί. Είναι μια υπόθεση που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Πρέπει να έρθει ο Κομίνης να μας διευκρινίσει γιατί το φύλλο αγώνος είναι αναληθές. Εμείς θεωρούμε ότι υπαίτια για την διακοπή του αγώνα είναι η ΑΕΚ. Πρέπει να διευκρινιστεί αν διαπίστωσε οτι υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες του αγώνα και αν κάλεσε τις ομάδες να συνεχίσουν τον αγώνα. Αν δεν εμφανιστεί δεν θα έχουμε δίκαιη δίκη. Είστε δικαστής και απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε μια ομάδα η οποία καταστρέφεται και μας στερεί ένα πρωτάθλημα. Αν δεν έρθει δεν θα υπάρχει δίκαιη κρίση» ανέφερε ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, κ. Σημαιοφορίδης.

Η πλευρά της ΑΕΚ διαφώνησε και ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία. Η έδρα διέκοψε στη συνέχεια, για να αποφασίσει επί του αιτήματος.

«Στο δικαστήριο σας δεν υπάρχουν μείζονος ή ελάσσονος σημασίας υποθέσεις. Εφόσον όμως εθίγει η μεγάλη σημασία αυτού του αγώνα, θα υπενθυμίσουμε οτι διεκόπη το πρωτάθλημα εξαιτίας αυτού του αγώνα. Ομάδες που δεν έχουν καμία υπαιτιότητα δεν παίζουν εξαιτίας αυτού του αγώνα. Οποιαδήποτε αναβολη θα είναι εις βάρος του πρωταθλήματος. Υπάρχει πρόσφατη υπόθεση του δικαστηρίου σας που ο κ. Αρετόπουλος κλήθηκε να ΄δωσει κάποιες διευκρινήσεις και δεν προσήλθε χωρίς τη διαμαρτυρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει προσβολή επι πλαστότητας του φύλλου αγώνα. Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε οποιαδήποτε αναβολή έστω και ωρών θα είναι σε βάρος της υπόθεσης και εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου.»

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου, Σπυρίδων Καποδίστριας (σ.σ. είχε ενημερώσει πως δεν υπάρχει το μέτρο της βίαιης προσαγωγής στο συγκεκριμένο δικαστήριο), ανακοίνωσε πως “.. το πειθαρχικό όργανο επιφυλάσσεται για το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Το δικαστήριο θα δικάσει με βάση τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλλάσεται άρα δεν απορρίπτει το αίτημά σας”.

Να αναφέρουμε πως τον ΠΑΟΚ εκπροσωπούν τρεις δικηγόροι, οι κ.κ. Μπίρδας, Μαυρομάτης και Σημαιοφορίδης, ενώ στη διαδικασία δίνει το “παρών”ο κ.Πλιάτσικας (υπεύθυνος ασφαλείας), αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης.

Την ΑΕΚ εκπροσωπούν ο πρώτος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσσάνδρου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Ανδρέας Δημάτος και η δικηγόρος, Έλλη Ρίζου.

Ο Βασίλης Δημητριάδης, γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, κλήθηκε να καταθέσει. Ο Πρόεδρος των ρ’ωτησε αρχικά για το πώς κινήθηκε ο διαιτητής Κομίνης μετά την επίτευξη του τέρματος.

«Αρχικά το κατακυρώνει στον ΠΑΟΚ, μετά υπήρχε μια ενδοεπικοινωνία με τον κ. Ποντίκη και υπάρχει με την επίτευξη του γκολ διαμαρτυρία από τους παίκτες μας ότι υπάρχει οφσάιντ. Ο κ. Ποντίκης κάλεσε προφανώς τον κ Κομίνη να πάει κοντά του. Μετά από δυο τρία λεπτά έδειξε οφσάιντ. Μετά άρχισαν οι διαμαρτυρίες παικτών του ΠΑΟΚ. Υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. αφού δείχνει οφσάιντ πάει στην σέντρα με τον κ. Ποντίκη φωνάζει τους δύο αρχηγούς και ενημερώνει ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Στη συνέχεια είχαμε διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που διαρκούν από την επίτευξη του γκολ περίπου 8-10 λεπτά.»

«Στη συνέχεια εκεί που υπάρχει η ένταση στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει στη γραμμή ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και ο Μαουρίτσιο του λέει τι υπέδειξε ο διαιτητής και εκείνη τη στιγμή μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία 6-8 ατόμων προφανώς εύσωμοι κύριοι που λογικά ανήκουν στην προσωπική του ασφάλεια και κάνει κίνηση να φύγει η ομάδα. Ο κ. Σαββίδης δεν ήταν διαπιστευμένος. Έκανε μια κίνηση να πάρει την ομάδα και να φύγει, και το έκανε έντονα αυτό. Στη συνέχεια έφτασε κοντά στο διαιτητή στα 3 μέτρα, κάτι του είπε αλλά δεν κατάλαβα τι.

Ήταν σε ένταση και δεν του απέτρεψε την είσοδο, Ο Βιεϊρίνια του έκανε μια κίνηση «μην το κάνεις αυτό». Έφυγε από τον διαιτητή γύρισε προς τα πίσω και μετά ήρθε προς τον πάγκο της ομάδας μας μαινόμενος με πολύ επιθετικές διαθέσεις. Δείχνει ότι θέλει να διαμαρτυρηθεί, να πιέσει, να πει κάτι για το ακυρωθέν γκολ. Φώναζε και έβρισε ήταν σε μια έκρυθμη κατάσταση. Προσέγγισε τον πάγκο της ομάδας μας μια φορά, έκανε να φύγει και ξαναπάει στον πάγκο, μετά πήγε να βγει απο τον αγωνιστικό χώρο και τον βλέπω χωρίς το μπουφάν, έρχεται σε εμένα και με απώθησε βίαια. Όταν ήρθε σε μένα του είπα απλά, «Γιατί σε μένα; Είναι οφσάιντ. Μου είπε κάτι αλλά δεν κατάλαβα. Το όπλο όταν ήρθε δεν το είδα, αλλά όταν γύρισε το είδα. Όταν έφυγε είδα ότι είχε στη ζώνη του ένα όπλο το οποίο δεν έβγαλε από τη θήκη».

Σε ερώτηση του Προέδρου για το αν ο κ. Σαββίδης είχε πρόθεση να δηλώσει κάτι, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε: “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο δεν είχε το μπουφάν, προφανώς μπορεί να ήθελε να φανεί το όπλο”.

Ο Πρόεδρος ρώτησε στη συνέχεια τον κ. Δημητριάδη για το αν οι κινήσεις του κ. Σαββίδη ήταν τέτοιες για να προκαλέσει φόβο. “Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για όλους. Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται να υπάρχουν όπλα ακόμα και από τους αστυνομικούς”.

Ο Πρόεδρος ρώτησε «… για ποιο λόγο εισήλθε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο και αν απειλήθηκε κάποιος ή απλώς το έφερε;». «Επειδή διαφωνούσε με την απόφαση του διαιτητή. Η εικόνα του όπλου τρομοκράτησε την αποστολή της ομάδας. Η ομάδα τρομοκρατήθηκε από την είσοδο του κ. Σαββίδη και το όπλο που έφερε. Όλο αυτό διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά και μετά αποχώρησε».

Το επόμενο ερώτηα αφορούσε τον Λούμπος Μίχελ. «Όταν μπήκε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο ο κ. Μίχελ τον προσπέρασε και πήγε στον διαιτητή και του είπε στο αυτί το οποίο όπως διάβασα στο φύλλο αγώνα. Του είπε «You are finished» και του έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου το περιστατικό με τον ρεπόρτερ της Nova. Στη συνέχεια αποχώρησε ο κ. Σαββίδης και ο διαιτητής Κομίνης κάλεσε τους βοηθούς να πάνε στα αποδυτήρια. Η δική μας μέριμνα ήταν να συγκεντρώσουμε όλα τα μέλη της ομάδας στον πάγκο για να υπάρχει ασφάλεια. Μετά από πέντε λεπτά αποχωρήσαμε και εμείς.»

Στο αν κατάλαβε αν υπήρχε ένταση στις εξέδρες, ο κ. δημητριάδης τόνισε: «Υπήρχε ένταση με φωνές και ένας αναβρασμός για την απόφαση χωρίς να υποπέσουν στην αντίληψή μου ενέργειες. Μαζί με εμάς μπήκαν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια».

Στη συνέχεια ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ ανέφερε: «Δεν είδα τον κ. Σαββίδη να πιάνει το όπλο. Οταν πήγαμε στα αποδυτήρια όλοι οι ποδοσφαιριστές μιλάγανε για το όπλο και υπήρχε αναστάτωση στα αποδυτήρια τα δικά μας. Παίρνανε τηλέφωνα οικεία τους πρόσωπα για να δουν αν είναι καλά η σωματική τους ακεραιότητα. Εγώ ήμουν στα αποδυτήρια και στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο κ. Λυσσάνδρου με τον κ. Γκαγκάτση. Εγώ δεν ήμουν παρών στις συζητήσεις. Μας ενημέρωνε ο κ. Λυσσάνδρου για το τι θα γίνει. Η κύριά μου ασχολία ήταν να ηρεμήσω την ομάδα από αυτό που είδαν. Υπήρχε ένας αναβρασμός. Κάποια στιγμή μπαίνανε ματ στα αποδυτήρια προς τον αγωνιστικό χώρο.»

Πρόεδρος: «Τι ενημέρωση είχατε από τον κ. Λυσσάνδρου;».

Δημητριάδης: «Μας είπε ότι περιμένουμε να αποφασίσει ο διαιτητής. Περιμέναμε τι θα αποφασίσει ο διαιτητής. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε ήταν μετά από δύο ώρες και μας είπε ότι το παιχνίδι θα κατακυρωθεί 1-0 στον ΠΑΟΚ. Δεν μας κάλεσε να βγούμε έξω. Είπε διακόπτω τον αγώνα για τα γεγονότα που γίνανε και όλη την ένταση που υπήρξε. Εγώ ενημέρωσα τον κ. Λυσάνδρου οτι οι παίκτες είναι σοκαρισμένοι».

Πρόεδρος προς δικηγόρους ΠΑΟΚ: «Δεχόμαστε ως δεδομένο οτι έφερε το όπλο;». ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «ΝΑΙ»

Δημητριάδης: “Είναι σοκαριστικό να υπάρχει όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Δεν προπηλακίστηκε ούτε χτύπησε κάποιος παίκτης. Όμως όλο αυτό και όταν είδαν το όπλο αλλά και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, έκαναν τους παίκτες να φοβηθούν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο”.

Ο Πρόεδρος ρώτησε για τον ισχυρισμό του ΠΑΟΚ οτι προσχηματικά η ΑΕΚ δεν ήθελε να επιτρέψει στον αγωνιστικό. «Αν θέλαμε να φύγουμε από το γήπεδο θα φεύγαμε μετά την εισβολή και όχι μετά τον διαιτητή».

Ο Δικέφαλος που αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο έχει έρθει με τρεις δικηγόρους (Μαυρομάτης, Μπίρδας, Σημαιοφορίδης), ενώ στην εκδίκαση παρούσα είναι και η Ένωση με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Λυσάνδρου και τον τιμ μάνατζερ Βασίλη Δημητριάδη.

-Ξεκινά η διαδικασία ωστόσο η πρώτη υπόθεση είναι αυτή που αφορά τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ όπου υπάρχει και πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού

-Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής Σπύρος Καποδίστριας ενημερώνει ότι ο αθλητικός εισαγγελέας έχει αρχειοθετήσει την καταγγελία του Ολυμπιακού.

Ο κ. Μπίρδας που εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ αναπτύσσει τα επιχειρήματα του Δικεφάλου τονίζοντας ότι οι εκθέσεις των αρμοδίων οργάνων δεν αναφέρουν τίποτα, ενώ στο θέμα της πρόσθετης παρέμβασης αναφέρει ότι έχουν κριθεί πως δεν επιτρέπονται και η υπάρχει η σχετική νομολογία…

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη υσαρέσκεια των ων ερυθρόλευκων για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα τονίζοντας ότι δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει και σε άλλες καταγγελίες που έχουμε κάνει…

Όπως ανέφερε «Δυστυχώς προτίμησε με μισή σειρά να θέσει την καταγγελία μας στο αρχείο»

Ο κ. Καποδίστριας ζητά να κατατεθούν έγγραφα υπομνήματα από τις δύο ΠΑΕ και κλείνει αυτή η υπόθεση

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τα επεισόδια μετά τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης-ΠΑΟΚ όπου έχει κληθεί σε απολογία ο Δικέφαλος και ο φροντιστής της ομάδας Ιορδάνης Μελετλίδης (για τα επεισόδια που έγιναν)

Ο κ. Μπίρδας τονίζει ότι ο φορντιστής του ΠΑΟΚ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις συνθήκες διεξαγωγης του αγώνα και δεν εξύβρισε τον διαιτητή

Aναλυτικά:

Σ’ αυτή την υπόθεση ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί από τους νομικούς κ.κ. Μαυρομάτη, Μπίρδα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάκη Γκαγκάτση.

Η ΑΕΚ εκπροσωπείται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μηνά Λυσάνδρου και τη δικηγόρο κα. Ρίζου. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην πειθαρχική επιτροπή λόγω της έντασης που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ.

Ο κ. Καποδίστριας ενημερώνει ότι ο διαιτητής κ. Κομίνης δεν θα παραστεί στην εκδίκαση κι έχει στείλει έγγραφο το οποίο και διαβάζει.

«Στις 14/3 μου γνωστοποιήθηκε η κλήση μου ως μάρτυρα για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Δυστυχώς προσωπικοί οικογενειακοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να είμαι εκεί… Επιβεβαιώνω ρητά όμως το φύλλο αγώνος που συνέταξα και στο οποίο περιγράφονται τα γεγονότα που συνέβησαν».

Ξεκινά η τοποθέτηση του ΠΑΟΚ με τον κ. Μαυρομάτη.

«Όπως κρίνατε με την κλήση του κ. Κομίνη η παρουσία του είναι άκρως απαραίτητη και η απάντηση του με την επιστολή δεν διευκρινίζει τίποτα. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και να υποχρεωθεί να έρθει ενώπιον σας σε όποια ημέρα και ώρα μπορεί να έρθει. Αναφέρει ότι δεν μπορεί να έρθει σήμερα. Ζητούμε την αναβολή γιατί η παρουσία του είναι καθοριστική»

Επικουρικά ο κ. Σημαιοφορίδης αναφέρει ότι «κρίνετε ένα πρωτάθλημα και ο κ. Κομίνης θα πρέπει να έρθει εδώ για να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο υπαίτιος της διακοπής του αγώνα»

«Πρέπει να διευκρινιστεί αν διαπίστωσε ότι υπήρχαν ασφαλείς όροι διεξαγωγής του αγώνα κι αν κάλεσε τις ομάδες να επανέλθουν για να συνεχιστεί ο αγώνας.»

Ο κ. Καποδίστριας τονίζει ότι αν και η Πειθαρχική Επιτροπή δεν είναι ποινικό δικαστήριο έτσι ώστε να υποχρεώσει τον διαιτητή να έρθει, τονίζει ότι ασφαλώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να ζητήσει την παρουσία του.

«Θέλετε να του θέσουμε ερωτήματα και να απαντήσει;», ρωτάει ο κ. Καποδίστριας, ωστόσο οι νομικοί του ΠΑΟΚ επιμένουν ότι πρέπει να υποχρεωθεί ο κ.Κομίνης να έρθει προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν έχει πρωτάθλημα και δεν υπάρχει πίεση χρόνου προκειμένου να βγει μια ποινή”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συμπληρώνει “οποιαδήποτε μέρα και ώρα αν μπορεί εμείς εδώ θα είμαστε».

Ο πρόεδρος ζητά την τοποθέτηση της ΑΕΚ.

«Στο δικαστήριο σας έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση προς τις ομάδες. Ωστόσο υπάρχει η μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα και θα υπενθυμίσουμε ότι όλο το πρωτάθλημα διεκόπη εξαιτίας των γεγονότων που συνέβησαν στην Τούμπα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οποιαδήποτε αναβολή θα είναι εις βάρος του πρωταθλήματος».

«Υπάρχει πρόσφατη δική σας απόφαση για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, όπου ο κ. Αρετόπουλος δεν προσήλθε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ζήτησε αναβολή», αναφέρει η κ. Ρίζου τονίζοντας ότι η οποιαδήποτε αναβολή θα είναι εις βάρος του ποδοσφαίρου.

«Την αναγκαιότητα της παρουσίας του κ. Κομίνη την κρίνατε απαραίτητη εσείς και γι’ αυτό τον καλέσατε. Εσείς κύριε πρόεδρε κι όχι εμείς…», απαντούν οι νομικοί του ΠΑΟΚ ».

Ο κ. Καποδίστριας ενημερώνει ότι θα διακόψει προκειμένου να αποφανθεί επί του αιτήματος διακοπής…. Ο ΠΑΟΚ ενημερώνει ότι θα καλέσει τον κ. Κομίνη και μέσω δικαστικού επιμελητή, αλλά ο δικαστής ζητά αν ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει πιθανή ένορκη κατάθεση του σε περίπτωση που ο διαιτητής δεν εμφανιστεί στην Πειθαρχική Επιτροπή.

Ο κ. Λυσάνδρου αναφέρει ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να συναινέσει για οτιδήποτε εκτός κανονισμού, δείχνοντας ότι διαφωνεί και με την προοπτική της ένορκης κατάθεσης

Ο πρόεδρος διακόπτει για πέντε λεπτα προκειμένου να αποφασίσει επί της αναβολής

Ο κ. Καποδίστριας επανέρχεται και επιφυλάσσεται επί του αιτήματος αναβολής, αλλά η διαδικασία συνεχίζεται τονίζοντας ότι θα κληθεί ο κ. Κομίνης να καταθέσει είτε με ένορκη κατάθεση είτε δια ζώσης

Πρώτος μάρτυρας ο Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος Βασίλης Δημητριάδης

“Εκπροσωπω΄την ΑΕΚ σε οτιδήποτε αφορά στον αγώνα… Για την ασφάλεια και οτιδήποτε χρειάζεται στον αγωνιστικό χώρο”, εξηγεί ο παλαίμαχος άσος.

Ο κ. Καποδίστριας ζητά να εξηγήσει τι έκανε ο διαιτητής.

«Έδειξε σέντρα κατακυρώνοντας το γκολ. αλλά στη συνέχεια σε ενδοεπικοινωνία με το β’ βοηθός κ. Ποντίκη… Οι δικοί μας παίκτες διαμαρτυρήθηκαν αμέσως οτι ήταν οφσάιντ και προφανώς ο κ. Ποντίκης του ζήτησε να έρθει κοντά του και μετά από ολιγόλεπτη κουβέντα, 2-3 λεπτών του είπε κάτι στο αυτό κι ο διαιτητής σήκωσε το χέρι υποδεικνύοντας οφσάιντ. Υπάρχουν διαμαρτυρίες πλέον από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Εκείνη τη στιγμή μόνο από τους παίκτες του ΠΑΟΚ…»

-Υπέπεσε στην αντίληψη σας ότι υπήρχαν άτομα στο ταρτάν
“Δεν το πρόσεξα”

-Στη συνέχεια τι συνέβη;
«Υπηρξε ένταση με τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ προς τον διαιτητή. Έδειξε σέντρα, μετά έδειξε οφσάιντ και πήγε στη σέντρα και ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς ότι το γκολ ακυρώθηκε»

-Πόση ώρα διήρκησαν οι διαμαρτυρίες;
“Οκτώ με δέκα λεπτά… Μέχρι να ενημερώσει τους αρηχγούς”

-Με τον κ. Σαββίδη τι έγινε;
“Ενώ υπήρχε η ένταση με τους πάικτες εμφανίστηκε στην πλάγια τελική γραμμή ο κ. Σαββίδης ο οποίος μιλούσε με τον Μαουρίτσιο που προφανώς του είπε ότι εκυρώθηκε το γκολ και μπήκε μέσα κάνοντας την κίνηση να φύγει η ομάδα από το γήπεδο”

-Μόνος του;
“¨οχι είχε 6-8 άτομα”

-Συνοδί του;
“Υποθέτω καθότι αρκετά εύσωμοι”

-Ήταν διαπιστευμένος;
“Όχι, γιατί δεν είχε γραφτεί στο φύλλο αγώνος”

-Τι έκανε λοιπόν;
“Αρχικά με έντονες χειρονομίες ζήτησε από την ομάδα να φύγει. Έφτασε κοντά στον διαιτητή στα 3 μέτρα και κάτι του είπε αλλά δεν κατάλαβα τι”

-Πείτε μας τις επόμενες κινήσεςι του. Ήταν ήρεμος ή εκνευρισμένος; Τον απέτρεψε κάποιος από το να μπει..

“Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ”

-Εκφόβισε κανέναν;
«Μετά τον διαιτητή ενώ πήγε να αποχωρήσει έκανε μια στροφή και ήρθε προς τον πάγκο μας μαινόμενος. Με επιθετικές διαθέσεις… Φαινόταν να ορμάει, με διάθεση να διαμαρτυρηθεί προς εμάς»

-Το όπλο το είδατε;
“Το είδα στη δεύτερη είσοδο του…”

-Η επιθετική του διάσταση πως περιγράφεται;
“Φώναζε και ήταν εκνευρισμένος”

-Αφού προσέγγισε τον πάγκο σας τι έγινε;
“Ενώ αρχικά πήγε να φύγει επέστρεψε μετά από λίγο και δεν φορούσε το μπουφάν του κι έρχεται σε μένα και με απώθησε βίαια. Εγώ έβγαινα και τον είδα να έρχεται πάνω μου και του λέω ‘γιατί σε μένα ήταν οφσάιντ’ και με έσπρωξε. Όταν γύρισε να φύγει εκεί είδα και το όπλο

-Σας απείλησε με το όπλο;
Όχι

-Το είχε επιδεικτικά;
‘Όχι το είχε σε θήκη και δεν το έβγαλε…”

-Είχε σκοπό φέροντας όπλο να δηλώσει κάτι;
“Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είχε βγάλει το μπουφάν…

-Το έβγαλε να προκαλέσει τρόμο;
“Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για όλους μας… Ειδικά για τους ποδοσφαιριστές”

-Αν δείτε μια καραμπίνα θα φοβηθείτε;
“Φυσικά… Στο γήπεδο κι οι αστυνομικοί απαγορεύεται να οπλοφορούν”

-Σας χώρισε κάποιος;
“Οι άνθρωποι που ήταν πίσω του τον τράβηξαν…”

-Γιατί μπήκε μέσα;
Προφανώς για το γκολ. Φαίνεται να του λέει ο Μαρουρίτσιο”

-Απειλήθηκε κάποιος ή μόνο από την εικόνα; Ακούστε γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αν τρομοκρατήθήκατε κι από ποιες ενέργειες του κ. Σαββίδη;
“Η αποστολή τρομοκρατήθηκε στη θέα του όπλου. Το όλο σκηνικό διήρκησε 5 λεπτά κι αποχώρησε με την συνοδεία του”.

-Με τον κ. Μίχελ τι έγινε;
“Την πρώτη φορά που μπήκε ο κ. Μίχελ πήγε στον διαιτητή και του είπε, σύμφωνα με το φύλλο αγώνος. σήμερα τελείωσες και του έκανε μια χειρονομία που δείχνει τελείωσες”.

-Έκανε κάτι άλλο; Απώθησε ρεπόρτερ;
“Εγώ δεν το είδα…”

-Μετά στα αποδυτήρια τι έγινε;
Μετά την εισβολή και την αποχώρηση του κ. Σαββίδη ο κ. Κομίνης πήρε τους βοηθούς και πήγε στα αποδυτήρια. Εμείς θέλαμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της αποστολής μας και συγκεντρωθήκαμε στα αποδυτήρια. Μετά από πέντε λεπτά αποχωρίσαμε κι εμείς για τα αποδυτήρια”.

-Η συμπεριφορά του κόσμου;
“Δημιουργήθηκε μια ένταση μέσω διαμαρτυριών μετά το γκολ”

-Υπήρχαν έκτροπα
“Υπήρχε ένας αναβρασμός και στη δική μου αντίληψη δεν υπέπεσε κάτι”

-Πόση ώρα διήρκησε η διακοπή;
“Στα αποδυτήρια, κάποιοι ποδοσφαιριστές συζητούσαν για το όπλο”

-Το όπλο το έπιανε παρεμπιπτόντως;
“Όχι εγώ δεν είδα τέτοια κίνηση”

-Πέστε μας για τα αποδυτήρια
“Εκεί οι ποδοσφαιριστές επειδή είχαν δει το όπλο ήταν αναστατωμένοι και δέχονταν τηλέφωνα από τις οικογένειες τους που ανησυχούσαν”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Τι σας ζήτησε ο διαιτητής στη διακοπή;
“Εγώ ήμουν στα αποδυτήρια και με τον διαιτητή ήταν ο κ. Λυσάνδρου κι ο κ. Γκαγκάτσης”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.