Ο Ν.Κοτζιάς «βγάζει στην σέντρα» τον υπουργό Παιδείας Κ.Γαβρόγλου για την Λωζάνη – Ή «μας δουλεύουν» όλοι μαζί;

Ο Ν.Κοτζιάς «βγάζει στην σέντρα» τον υπουργό Παιδείας Κ.Γαβρόγλου για την Λωζάνη – Ή «μας δουλεύουν» όλοι μαζί;

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «άδειασε» τον υπουργό Παιδείας για το θέμα της εκλογής των μουφτήδων ή «μας δουλεύουν» όλοι μαζί στα πλαίσια του «εκσυγχρονισμού»

Μιλώντας σε διπλωματικούς συντάκτες στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών είπε χαρακτηριστικά «Δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία».

Σημειώνεται ότι το θέμα άνοιξε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Κ.Γαβρόγλου υιοθέτησε πλήρως τις απόψεις του Τούρκου προέδρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει το «ασύμμετρο» της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη σε σχέση με τον μουφτή.

Εκτός από το αδιανόητο της σύγκρισης του Οικουμενικού Πατριάρχη με έναν απλό μουφτή (Επίσκοπος μιας περιοχής ας πούμε) ο Κ.Γαβρόγλου ξεχνάει ότι ο Πατριάρχης εκλέγεται από την Άλωση της Πόλης και εποχής Γεννάδιου, με σουλτανικό φιρμάνι και δεν εμπίπτει στην Συνθήκη της Λωζάνης η οποία προσδιορίζει περιφερειακά θέματα του Πατριαρχείου και όχι την εκλογή του Πατριάρχη αυτή καθεαυτή.

Όλα αυτά προέκυψαν στα πλαίσια του «εκσυγχρονισμού» που είχε προαναγγείλει ο Α.Τσίπρας και της νέας «ερμηνείας» που είχε προαναγγείλει ο ΠτΔ Π.Παυλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες ανακλήθηκε έγγραφο του τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, το οποίο είχε αποσταλεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ζητώντας προσωπικά στοιχεία καθηγητών του Πανεπιστημίου που… ασχολούνται «επιστημονικά» με τον όρο «τουρκική μειονότητα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε μήνυση από πολίτη για χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα» και, στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, εστάλη το έγγραφο (κάτω) με το οποίο ζητούνται «πλήρη στοιχεία ταυτότητας – μαζί με διευθύνσεις κατοικίας – του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου».

Μετά από τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε από διαφόρων αποχρώσεων «προοδευτικούς» η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017 και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης».

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

»Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις».

Δηλαδή η «καούρα» του υπουργείου ήταν η «προστασία» της ακαδημαϊκής ελευθερίας και όχι των εθνικών συμφερόντων. Οπότε σήμερα αναρωτιόμαστε, όντως «άδειασε» ο Ν.Κοτζιάς τον Κ.Γάβρογλου ή μήπως υπάρχει συγκεκριμένη «παράσταση» και όλα γίνονται για το «θεαθήναι»; Ένας «εκσυγχρονισμός» χρήζει πάντα πολλών και διαφορετικών «ερμηνειών» και ο νοών νοείτω

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.