Χιλιανός επιστήμονας προειδοποιεί για επερχόμενο «ουράνιο σώμα»

Χιλιανός επιστήμονας προειδοποιεί για επερχόμενο «ουράνιο σώμα»

Προβληματισμός από τις αποκαλύψεις του Χιλιανού αστροφωτογράφου Roberto Antezana ο οποίος δημοσίευσε σε προσωπική σελίδα στο διαδίκτυο φωτογραφίες ενός ουράνιου σώματος πολύ μεγάλων διαστάσεων το οποίο βρίσκεται σε πιθανή τροχιά συνάντησης με τον πλανήτη μας.

Ο Antezana ο οποίος ασχολείται με την φωτογραφία διαστημικών σωμάτων και εργάζεται στην έδρα αστρονομίας του πανεπιστημίου της Χιλής ως βοηθός ερευνητής δημοσίευσε τις φωτογραφίες του το διαδίκτυο και τις μοιράστηκε με επιστήμονες από τη NASA.

Ο Χιλιανός αστροφωτογράφος εξήγησε ότι το άγνωστο αυτό σώμα οι διαστάσεις του οποίου είναι μεγάλες δεν έχει κάποια συγκεκριμένη τροχιά, αλλά διατηρεί μια ουρά δε σχήμα V λέγοντας πως πρόκειται για κάποιον κομήτη, οι διαστάσεις όμως του οποίου είναι πολύ μεγάλες.

Ο ίδιος δεν λέει ότι το σώμα θα συγκρουστεί με την Γη, εξηγεί όμως ότι υπάρχουν οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο στο ορατό μέλλον.

Στο μεταξύ ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το στρατοσφαιρικό υπέρυθρου φάσματος αστεροσκοπείο της NASA-SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα συνεχείς πτήσεις από όπου από τα 39.000 πόδια παρατηρεί τον Ήλιο στην δύση του και στην ανατολή του και πολλοί συνδέουν αυτή την κινητικότητα με κάποιο ουράνιο σώμα το οποίο πλησιάζει από τη μεριά του Ήλιου. Το σώμα ερυθράς απόχρωσης που φαίνεται εδώ και εδώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.