ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή ευθύνεται για το στερεότυπο της… χαζής ξανθιάς!

Αυτή ευθύνεται για το στερεότυπο της… χαζής ξανθιάς!

Rosalie Duthé: H σκανδαλώδης κυρία που ξεκίνησε τη θεώρηση πως οι ξανθιές γυναίκες είναι λιγότερο έξυπνες από τις άλλες, μια θεώρηση που ακολούθησε τη Marilyn Monroe και άλλες διάσημες.

Η Rosalie ήταν μια γυναίκα ματαιόδοξη και ενοχλητική. Είχε βάψει τα μαλλιά της ξανθά και ήθελε αυτό να είναι το σήμα κατατεθέν της. Ήταν η ζήλεια των άλλων γυναικών που η Rosalie έβγαλε κακό όνομα ή έφταιγε στην πραγματικότητα; To γεγονός όμως πως η ίδια δεν είχε πρόβλημα να ποζάρει yυμvή για τους ζωγράφους δημιούργησε την εντύπωση πως ήταν μια ευκολόπιστη Γαλλίδα, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να την προσεγγίσει κανείς.

Ήταν η εpωμένη ενός μεγάλου τραπεζίτη, ονόματι George Wyndham, έπειτα έγινε χορεύτρια στο Παρίσι και αργότερα συνόδευε άντρες, κάνοντάς τους παρέα. Το κακό ήταν πως η Rosalie πριν μιλήσει έκανε μεγάλες παύσεις, για να σκεφτεί. Αυτό το χαρακτηριστικό έκανε πιο έντονη τη φήμη πως δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνη. Μάλιστα, η φήμη της είχε εξαπλωθεί στο Παρίσι και επάνω της βασίστηκε και ένα σατιρικό σκετσάκι, που λίγο-πολύ είδαν όλοι οι Παριζιάνοι..

Θα δείτε την Duthé σε πίνακες σε πολλά μουσεία της Γαλλίας. Και πλέον θα ξέρετε πως αυτή ευθύνεται αρκετά για τη λανθασμένη εντύπωση πως οι ξανθιές δεν είναι έξυπνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.