ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτό είναι το πιο καλά διατηρημένο πτώμα! «Έρχεται» από τον 17ο αιώνα! (βίντεο)

Αυτό είναι το πιο καλά διατηρημένο πτώμα! «Έρχεται» από τον 17ο αιώνα! (βίντεο)

Ο Mr. Vince πέθανε στα 74 του χρόνια στα τέλη του 17ου αιώνα. Η ζωή του έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για την επιστήμη ενώ το σώμα του αποτυπώνει μία ολόκληρη ιστορία…

Ένα εξαιρετικής κατάστασης πτώμα του 17ου αιώνα βρέθηκε το 2014 από επιστήμονες ερευνητές στη Σουηδία. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το πτώμα θα ρίξει φως στις έρευνες για τη ζωή των ανθρώπων το 1.600.

«Όταν ανοίξαμε το φέρετρο μείναμε έκπληκτοι. Είδαμε αυτόν τον άνδρα σε τόσο καλά διατηρημένη κατάσταση που μας φαινόταν σαν απλά να κοιμόταν. Η κατάσταση του είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες που έχουμε δει στην Ευρώπη», δηλώνει ο Per Karsten, διευθυντής του μουσείου του Πανεπιστημίου Lund.

Και συμπληρώνει: «Έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι το πτώμα είναι σε κατάσταση τέτοια ώστε να μπορεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις όπως ακτινογραφίες προκειμένου να μπορούμε να το αναλύσουμε».

Το Πανεπιστήμιο πρόκειται να κάνει μία 3d εικόνα του Mr. Vince. Ο Mr. Vince που πέθανε στα 74 του χρόνια, ήταν επίσκοπος, αρχιτέκτονας και καθηγητής Φυσικής στη Σουηδία. Η ζωή του έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για την επιστήμη ενώ το σώμα του αποτυπώνει μία ολόκληρη ιστορία που οι ειδικοί καλούνται να ανακαλύψουν…

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.