ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύκλωμα με ψευδείς αναγνωρίσεις εξώγαμων – «Εγκέφαλοι» μια λογίστρια και ένας δικηγόρος

Κύκλωμα με ψευδείς αναγνωρίσεις εξώγαμων – «Εγκέφαλοι» μια λογίστρια και ένας δικηγόρος

Ως εγκέφαλοι κυκλώματος φέρονται μία 59χρονη λογίστρια και ένας 38χρονος δικηγόρος, το οποίο έκανε ψεύτικες αναγνωρίσεις πατρότητας εξώγαμων τέκνων. Το κύκλωμα κανόνιζε και εικονικούς γάμους με σκοπό μετανάστες κυρίως από αραβικές χώρες να πάρουν την πολυπόθητη άδεια παραμονής.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας στις 17 Ιουλίου 2017 συνέλαβαν 12 άτομα, εκ των οποίων εννέα Έλληνες , δύο από τη Γεωργία και έναν από την Πολωνία, ενώ κατηγορούνται ακόμη 76 άτομα, κυρίως γυναίκες Ρομά που έδιναν τα παιδιά τους προς αναγνώριση ή γίνονταν νύφες στους εικονικούς γάμους. Ανάμεσά τους είναι τέσσερις συμβολαιογράφοι, που προέβαιναν στις απαιτούμενες διαδικασίες και εφοριακοί που έδιναν αριθμούς φορολογικών μητρών και κλειδάριθμους στους υπό νομιμοποίηση αλλοδαπούς.

Εξιχνιάσθηκαν 47 περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας ενώ ερευνώνται ακόμη 474 υποθέσεις. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 38χρονο δικηγόρο, που διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην οδό Φειδίου στην Ομόνοια και μία 30χρονη γυναίκα. Οι αστυνομικοί προέβησαν σε 16 έρευνες σε σπίτια και γραφεία των εμπλεκομένων σε Αθήνα, Πειραιά, Βάρη, Καματερό, Καλλιθέα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από έγγραφα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, σφραγίδες και φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

Τα μέλη του κυκλώματος εξασφάλιζαν τις τυπικές προϋποθέσεις, για την νομιμοποίηση στη χώρα μας αλλοδαπών ανδρών, κυρίως από Αραβικές χώρες, με άδειες διαμονής που εκδίδονταν κατόπιν ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων τέκνων ημεδαπών γυναικών και εικονικών γάμων.

Αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς η 59χρονη λογίστρια, η οποία μαζί με τον 38χρονο δικηγόρο, προσέγγιζαν απευθείας και μέσω των άλλων συνεργών τους γυναίκες Ρομά τις οποίες έπειθαν έναντι αμοιβής από 100 έως 300 ευρώ, να δηλώνουν ψευδώς ότι απέκτησαν τέκνα με αλλοδαπό υπήκοο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα υπόλοιπα μέλη έκαναν την συλλογή των προαπαιτούμενων μέχρι την τελική έκδοση της άδειας διαμονής, ενώ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχαν οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι καθ’ υπόδειξη προέβαιναν στις απαραίτητες συμβολαιογραφικές πράξεις. Την διεκπεραίωση των υποθέσεων αναλάμβανε ο 38χρονος δικηγόρος, που αναζητείται. Πηγή: www.lifo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.