ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Είχε προειδοποιήσει μηχανικός για την κατάρρευση της γέφυρας στο Μαϊάμι που στοίχισε την ζωή σε 6 ανθρώπους

ΗΠΑ: Είχε προειδοποιήσει μηχανικός για την κατάρρευση της γέφυρας στο Μαϊάμι που στοίχισε την ζωή σε 6 ανθρώπους

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την μοιραία κατάρρευση της γέφυρας που προκάλεσε το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δέκα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ ένας μηχανικός είχε τηλεφωνήσει στο τοπικό τμήμα μεταφορών για να μεταφέρει τις ανησυχίες του.

Ο Ντενέι Πέιτ, μηχανικός, υπεύθυνος για τα προγράμματα πεζογεφυρών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα ( FIU)τηλεφώνησε δύο μέρες πριν. Κανείς δεν του σήκωσε το τηλέφωνο και άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή της υπηρεσίας.

Όπως είπε, είδε ρωγμές στο βόριο άκρο της πεζογέφυρας και είπε ότι θα χρειαστούν επιδιορθώσεις. Ωστόσο δεν θεώρησε ότι θα υπάρξει άμεσο ζήτημα ασφάλειας. «Καλέστε με πίσω όταν μπορείτε» είπε ο Πέιτ στο μήνυμά του.

Οι υπεύθυνοι άκουσαν το μήνυμα, που έχει στη διάθεσή του το ABC, μόλις μία ημέρα πριν την κατάρρευση της γέφυρας. Η υπηρεσία μεταφορών έβγαλε ανακοίνωση με την οποία φόρτωσε όλη την ευθύνη στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και στην ομάδα που πραγματοποίησε το έργο.

Η αποκάλυψη του τηλεφωνήματος του μηχανικού έρχεται μετά τις δηλώσεις του Επιτρόπου της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ που υποστήριξε ότι συγκλονίστηκε όταν ανακάλυψε ότι ο αυτοκινητόδρομος με επτά λωρίδες κάτω από τη γέφυρα δεν έκλεισε όταν διενεργήθηκαν ασκήσεις προσομοίωσης για ακραία περιστατικά.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο δρόμος δεν έκλεισε πριν ή μετά τις ασκήσεις. «Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Δεν έχει νόημα. Δεν έχει κανένα νόημα» δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.