Έχουν τρελαθεί άπαντες: Πλούσιοι αυτοκτονούν για να διατηρηθεί το μυαλό τους ψηφιακά!

Έχουν τρελαθεί άπαντες: Πλούσιοι αυτοκτονούν για να διατηρηθεί το μυαλό τους ψηφιακά!

Δισεκατομμυριούχοι πληρώνουν για να αυτοκτονήσουν για να αποθηκευτεί ψηφιακά το μυαλό τους!

Την τουλάχιστον περίεργη ιδέα ανέπτυξε η εταιρεία Netcome η οποία υπόσχεται ότι μπορεί να αποθηκεύσει το περιεχόμενο του ανθρώπινου μυαλού σε υπολογιστή και έτσι να το καταστήσει «αιώνιο».

Σε αντάλλαγμα ζητά από τους πελάτες της να υποβληθούν σε μια διαδικασία που θυμίζει υποβοηθούμενη ευθανασία και είναι νόμιμη σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.
Στη λίστα αναμονής που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται περίπου 25 άτομα.

Η διαδικασία η οποία όπως ξεκαθαρίζει η εταιρεία είναι «100% θανατηφόρα» προβλέπει τη χορήγηση ουσιών για ταρίχευση στον πελάτη ενώ αυτός είναι ακόμα ζωντανός. «Ο χρήστης θα βιώσει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή της υποβοήθουμενης ευθανασίας» υποστηρίζει ο συνιδρυτής της Netcome, Ρόμπερτ Μάκινταϊρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο σας ώστε να παραμείνουν άθικτες όλες οι αναμνήσεις σας: από το αγαπημένο σας βιβλίο έως τα συναισθήματα για μια μηλόπιτα ή ένα δείπνο με τους αγαπημένους φίλους και την οικογένεια. Πιστεύουμε ότι μέσα στον αιώνα που ζούμε θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα προκειμένου να επαναφέρουμε τη συνείδησή σας» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.